VMB Besturingstechniek: «SEE Electrical groeit al 14 jaar mee»

VMB levert besturingstechniek op maat van de klant, zowel in de algemene machinebouw, de water-, olie- en gassector als in de food en beverage.

Trefwoorden: #besturing, #CADdy++, #Computer Aided Engineering, #IGE-XAO, #SEE Electrical, #sturingen, #VMB Besturingstechniek

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - «Voor onze Computer Aided Engineering werken we al 14 jaar met SEE Electrical, het vroegere CADdy++», bevestigt het bedrijf.

«De reden is eenvoudig: het pakket is continu kunnen meegroeien met ons. Dat is geen luxe, want onze klanten rekenen er op dat wij over zowel kennis van hun branche als van de modernste technologieën beschikken.» Een gebruiker getuigt.

Op zoek naar hoogwaardige besturingstechnische oplossingen? Een machine of installatie optimaal laten presteren? Het Nederlandse VMB Besturingstechniek profileert zich als een ervaren en kennisrijke partner.

Ongeacht het gaat om een PLC-besturingskast, besturingssystemen, robotisering of om complete bedrijfsprocessen. Vermits het bedrijf zelf kan bogen op een zeer specialistische kennis, verwacht het ook van zijn partners en leveranciers een gelijkaardige filosofie.

«Dat is ook de reden waarom wij met SEE Electrical, het vroeger CADdy++, werken», stelt directeur Arie Verhoeven. «Wij begeleiden technische projecten van het begin tot het einde. Kennis over de sector van onze klanten mag dan essentieel zijn, het volstaat niet.

Wij moeten onze engineering vaak afstemmen op hun wensen. Daar komen wel eens complexe vraagstukken in voor, waarna een telefoontje met de helpdesk van onze softwareleveancier IGE-XAO snel een passend antwoord geleverd wordt. Dat is geen holle slogan, want precies daardoor zijn wij in staat om bijna al onze klantwensen in te vullen.»

Toegankelijk voor nieuwe medewerkers
De systeembouwer werkt intussen zo'n 14 jaar met de software van IGE-XAO, meer bepaald sinds zijn oprichting: «De reden hiervoor is eenvoudig: het pakket heeft zich continu weten aan te passen aan onze eigen groeitraject.

Al onze licenties zijn van het niveau 'SEE Electrical Advanced' met een aantal bijkomende modules. Nog een - niet te onderschatten - meerwaarde is naar onze mening dat See Electrical héél toegankelijk is voor nieuwe medewerkers.

Veel functies komen ook voor in andere pakketten, waardoor er vrij snel met de software kan worden gewerkt. Daarna vindt de verdieping van kennis plaats.»

«We maken uitgebreid gebruik van het programma en de meegeleverde artikeldatabase. Doordat wij voor verschillende branches en klanten werken, staan deze voorgeselecteerde materialen veelal in onze database, die dan weer gekoppeld is met ons ERP-pakket.

Al onze projecten starten in SEE Electrical. De engineer bepaalt welke componenten er nodig zijn. De output van de materialen gaat naar ons ERP-pakket. Hiervandaan worden de artikelen besteld en binnen geboekt. Door deze werkwijze wordt er efficiënt gewerkt en vermijden we fouten.»

«Soms bellen ook wel eens andere klanten van IGE-XAO ons, om hun werkomgeving in te richten. Dan stellen wij onze expertise ter beschikking. Dit hebben we inmiddels meerdere keren gedaan.

Zo’n klant heeft dan in een relatieve korte periode de juiste werkomgeving ter beschikking, waardoor hij meteen gebruik kan maken van de voordelen van SEE Electrical.

Voor terugkerende projectstukken maken we gebruik van de “Autogen-module” waarbij complete schema’s met een druk op de knop automatisch gegenereerd kunnen worden.

Hierdoor wordt ook een grote mate van efficiënt werken bereikt en fouten vermeden. SEE Electrical is voor ons ook een tool om gestandaardiseerd te werken. Hierdoor besparen wij kosten, wat in het voordeel voor onze klanten werkt.»


Méér weten over SEE Electrical?
IGE-XAO BENELUX
Beersdalweg 84a - 6412 PE Heerlen
Tel BE: +32(0)2 219 09 59 - Tel NL: +31(0)45 56 11 636
info-benelux@ige-xao.com - www.ige-xao.be / www.ige-xao.nl

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
IGE-XAO


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.