Melchior Wathelet nieuwe CEO Xperthis

Op 1 juni 2015 wordt Melchior Wathelet de nieuwe voorzitter van het directiecomité van de Xperthis Group. Hij zal dan ook afstand doen van zijn politieke mandaten.

Trefwoorden: #CIGES, #Melchior Wathelet, #MIMS, #NRB Group, #Partezis, #Polymedis, #Xperthis Group, #Xtenso

Lees verder

Nieuws

( Foto: Xperthis - Melchior Wathelet )

ENGINEERINGNET.BE - Na de integratie tussen de drie entiteiten Polymedis, Partezis en Xtenso die in 2011 door NRB werden overgenomen om samen Xperthis te vormen, is het nu tijd voor een tweede fase.

Deze tweede fase gaat over de integratie van MIMS en CIGES, de versterking van een innovatieve portfolio van end-to-end oplossingen en het uitzetten van een internationaal groeiplan.

Hiertoe trekt Xperthis Melchior Wathelet aan, die voor deze functie afstand van zijn politieke mandaten zal doen.

Ariane Magera die de eerste fase in goede banen leidde, wordt Director Xperthis Vlaanderen. Huidige CEO Philippe Laboulle wordt Director Strategy & Corporate Affairs binnen het directiecomité van NRB.

Op 15 april start Melchior Wathelet bij de Xperthis Group als waarnemer. In die hoedanigheid heeft hij de gelegenheid om kennis te maken met de medewerkers en om contact op te nemen met de klanten van de drie filialen van de Xperthis Group.

Vanaf 1 juni 2015 zal hij zijn functie opnemen als CEO van de Xperthis Group en van Xperthis NV.


(Els Jonckeere)

Over de Xperthis Group:
Het groepeert de filialen van de NRB Groep die in informaticaoplossingen voor de gezondheidssector zijn gespecialiseerd: MIMS S.A., ‘OminiPro’, CIGES S.A., Xperthis NV.


Over de NRB Groep:
Met een geconsolideerde omzet van 208 miljoen euro in 2013 en meer dan 1.100 medewerkers behoort de NRB-Groep vandaag tot de top-vijf in de Belgische ICT-sector.

Het moederbedrijf NRB werd in 1987 opgericht en richt zich voornamelijk op de financiële sector, overheidsdiensten, de sociale sector, nutsbedrijven en de industrie.

De dochterondernemingen Cevi en Logins in Vlaanderen, en Civadis in Brussel en Wallonië specialiseren zich in IT-producten en -diensten voor lokale overheidsdiensten, zoals provincies, steden en gemeenten, OCMW’s en politiezones.

Naast Xperthis Group omvat NRB ook Afelio dat in 2013 in Luik werd opgestart en gebruikersgerichte mobiele en webtoepassingen op B2B-niveau ontwikkelt.