Autodesk investeert miljoenen in Carbon3D (+video)

Autodesk investeert ongeveer negen miljoen euro in de Amerikaanse start-up Carbon3D. Dat gebeurt vanuit hun Spark Investment Fund.

Trefwoorden: #3D print, #Autodesk, #Carbon3D, #CLIP-technologie, #ICT, #investering, #Spark Investment Fund, #vloeibare hars

Lees verder

Nieuws

( Foto: Autodesk )

ENGINEERINGNET - Het Spark Investment Fund werd eind vorig jaar geïntroduceerd om innovatieve, ondernemende bedrijven te helpen met het verleggen van de grenzen van 3D-printen.

De in Silicon Valley gevestigde start-up maakte veel indruk tijdens de afgelopen TED-conferentie in Vancouver. Het bedrijf heeft een techniek ontwikkeld die het 3D-printproces compleet verandert.

Met de CLIP-technologie (Continuous Liquid Interface Production) wordt niet, zoals gebruikelijk, laag-voor-laag geprint, maar met behulp van een fotochemisch proces.

Vanuit een bakje met vloeibare hars trekt de printer het geprinte voorwerp omhoog. De hars wordt hard door de juiste balans van UV-licht en zuurstof.

De snelheid ligt 25 tot 100 keer hoger dan bij traditionele 3D-printers. Doordat de geprinte voorwerpen uit één stuk bestaan zijn ze mechanisch sterk.

Binnen twaalf maanden wil het bedrijf de eerste industriële printer in de markt zetten die van deze techniek gebruik maakt.