Indiase IndiGo plaatst bestelling van 250 A320neo-toestellen bij Airbus

Indiase luchtvaartmaatschappij IndiGo helpt Airbus aan grootste bestelling ooit, althans in aantallen: 250 passagierstoestellen van het type A320neo.

Trefwoorden: #A320neo, #airbus, #india, #IndiGo

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET - Dat IndiGo een bestelling geplaatst had voor 250 toestellen van het type A320neo was vorig jaar al bekend gemaakt. Nu zijn naar verluidt alle modaliteiten afgerond, en herbevestigt de grootste maatschappij voor binnenlandse vluchten zijn engagement.

Het is niet helemaal duidelijk hoeveel de Indiërs betalen. Op basis van de catalogusprijs zou het over om en bij 24 miljard euro gaan. Maar vermits kortingen gebruikelijk zijn bij grote bestellingen, kan dit bedrag lager liggen.

IndiGo mag alvast als een goede Airbus-klant bestempeld worden: sinds 2005 bestelde de maatschappij al 530 toestellen van het type A320 bij de Europese vliegtuigconstructeur.

Dat vliegtuigtype is volgens de bouwer één van de best verkopende toestellen ter wereld. In totaal zou er al 11.800 besteld zijn, waarvan er 6.600 effectief zijn uitgeleverd. Meer dan 400 maatschappijen vliegen ermee.

Op de productieplanning van de A320neo alleen al staan volgens de fabrikant op dit ogenblik meer dan 4.100 toestellen. De 'neo' is tussen 15 en 20% energiezuiniger dan oudere toestellen.


(foto: Airbus S.A.S. / master films / P. PIGEYRE