Wolk Company wint beste medisch technologische innovatie 2015

Wolk Company werd onlangs gekozen als de beste medisch technologische innovatie van dit jaar. Het bedrijf won hiermee de MedTech Innovatieprijs 2015 en een geldbedrag van 5.000 euro.

Trefwoorden: #FME, #healthcare, #medische sector, #MedTech Innovatieprijs, #New Venture, #ondersteuning, #start-up, #Wolk Airbag, #Wolk Company

Lees verder

nieuws

( Foto: screen Vimeo - Wolk Company )

ENGINEERINGNET.NL - Wolk Company ontwikkelde een airbag voor senioren, die letsel voorkomt bij valincidenten. Hij wordt gedragen als een riem en moet de kans op een heupfractuur sterk verminderen.

Het val-algoritme in de elektronica herkent een valbeweging en stuurt het opblaasmechanisme aan. De airbag is opgeblazen voordat de drager de grond raakt.

De andere genomineerden waren Private Ear, een apparaatje tegen gehoorbeschadiging bij musici, en 2Move-Implants met een implantaat waarbij fixatie wordt gerealiseerd door bot INgroei in plaats van AANgroei.

De MedTech Innovatie Prijs is een initiatief van het Cluster Life Sciences & Health van ondernemersorganisatie FME in samenwerking met Holland HealthTech.

Deze verkiezing is onderdeel van New Venture, het grootste ondersteuningsprogramma voor innovatieve start-ups van Nederland.