Trasys volledig in handen van NRB Groep

Belgische ICT-speler NRB neemt 100% van Trasys-aandelen over van GIB, een dochtervennootschap van Ackermans & van Haaren en CNP.

Trefwoorden: #NRB, #overname, #Trasys

Lees verder

Nieuws

( Foto: NRB Group, Ulrich Penzkofer )

ENGINEERINGNET.BE - Trasys is een Belgische ICT- speler gevestigd in Hoeilaart, oorspronkelijk opgericht in de schoot van het ingenieursbureau Tractebel. In 2006 kwam er een Management Buy-Out, met de steun van GIB, een dochtervennootschap van Ackermans & van Haaren en CNP.

In 2014 was het goed voor een omzet van 74 miljoen euro omzet en telde om bij de 700 medewerkers. De Trasys-dienstenportefeuille bevat zowel generieke ICT-consulting diensten als verticale industriespecifieke ICT-oplossingen.

24 % van de omzet wordt gerealiseerd buiten België, waaronder Finland, het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg. Het Trasys filiaal in Luxemburg is trouwens SPF gecertificeerd wat haar toegang geeft tot de financiële instellingen in het land. Verder beschikt Trasys over een near-shore softwareontwikkelingscentrum in Athene.

NRB Group maakt nu zijn intentie bekend om - mits goedkeuring van de mededingingsautoriteiten - de Trasys-aandelen voor een onbekend bedrag volledig over te kopen van GIB.

Hierdoor zal naar Belgische normen één van de grootste ICT-marktspelers ontstaan, met meer dan 2000 medewerkers en een omzet van meer dan 300 miljoen euro. NRB behoorde - met een geconsolideerde omzet van 222 miljoen en 1100 medewerkers - ook voordien overigens al tot de top-vijf van de Belgische ICT-sector.

Ulrich Penzkofer, CEO van de NRB Groep: “Het strategisch belang van deze overname mag niet onderschat worden. Voor ons was Trasys bovendien de ‘perfect match’ zowel op het vlak van de portefeuille aan diensten, de sector- en technologische expertise die zij aanbrengen als op het vlak van cultuur als Belgische technologieprovider".


ACHTERGROND
NRB Groep behoort vandaag tot de top-vijf in de Belgische ICT-sector. Het moederbedrijf werd in 1987 opgericht en omvatte oorspronkelijk de gedeelde IT-afdeling van Ethias en een aantal nutsbedrijven. Er is ook een reeks dochteronderondernemingen: Xperthis Group (Xperthis, MIMS en CIGES) voor de gezondheidssector; Cevi en Logins in Vlaanderen, Civadis in Brussel en Wallonië voor lokale overheidsdiensten; Afelio voor professionele mobiele en webtoepassingen.
NRB beschikt over een datacenterinfrastructuur van het niveau Tier 3+, verdeeld over twee geo-redundante sites, die zowel op het vlak van mainframe als van gedistribueerde systemen, tot de meest geavanceerde en performante van het land behoren.