• 04/08/2015

Hoger rendement van gascompressoren met motoren van WEG

Het rendement van gascompressoren voor levensmiddelen-verwerking en farmaceutica kan aanzienlijk verhoogd worden door gebruik te maken van motoren van WEG.

Trefwoorden: #farmaceutica, #gascompressoren, #levensmiddelen-verwerking, #motoren, #WEG, #WEG Benelux

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vlotte werking van gascompressoren boven op de agenda staat van fabrikanten met vestigingen over de hele wereld, zoals Mayekawa.

Deze firma deed een beroep op de technologie van WEG om zijn nieuwe packaging compressoreenheden uit te rusten met betrouwbare en uitermate efficiënte motoren.

Mayekawa is één van de toonaangevende leveranciers van compressortechnologie en stelt wereldwijd 3500 mensen te werk. Met zijn uitgebreide gamma van gascompressoren voldoet deze firma aan de behoeften van een grote verscheidenheid aan applicaties die koeling nodig hebben.

Eén van de hoofddoelstellingen van Mayekawa is de klanten voorzien van zeer efficiënte en energiebesparende oplossingen voor productielijnen, inclusief materiaalafname en de processen voor ontdooien, verwarmen, koelen, vriezen, inpakken en opslag.

De Belgische vestiging van Mayekawa is gespecialiseerd in de productie van packaging compressoreenheden voor de levensmiddelenverwerking, de farmaceutische en de petrochemische industrie.

Deze apparatuur is van essentieel belang voor de warmtebeheerprocessen, die in grote mate borg staan voor de kwaliteit en de veiligheid van producten zoals gevriesdroogde  geneesmiddelen en zelfs voor het aroma, de kwaliteit en de smaak van voeding.

Bedrijfszekerheid en efficiëntie gegarandeerd
Met compressoren die een sleutelrol spelen bij de vitale processen voor warmtebeheer is het vanzelfsprekend dat efficiëntie en bedrijfszekerheid de allerhoogste prioriteit hebben bij Mayekawa.

Neem bijvoorbeeld de SCV-reeks van standaard met olie geïnjecteerde schroefcompressoren die 100% betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn en die gedurende hun hele levensduur topprestaties leveren.

Het gebruik van SCV-compressoren in duizenden koelinstallaties wereldwijd getuigt van de kwaliteit van deze reeks.

Naast de SCV-lijn heeft Mayekawa ook een GH-reeks van hogedrukschroefcompressoren die continu kunnen werken met een persdruk van 50 Bar. Deze GH-reeks levert een uitermate hoog rendement door gebruik van een speciaal rotorprofiel.

De GH-compressoren zijn bedoeld voor diverse gassen: koolwaterstof, helium, waterstof, CO2, NH3 enzovoort. Ze zijn dan ook ideaal voor toepassingen zoals lage temperatuur koelsystemen op CO2 met ontdooiing.

Het gamma van Mayekawa omvat ook J-compressoren die dankzij hun speciale rotorvorm borg staan voor een hogere prestatiecoëfficiënt (COP) bij een hogere verdampingstemperatuur. En dan zijn er nog de HK- en HS-reeksen die een hogere druk leveren en die vereist zijn voor applicaties met warmtepomp.

Voor elke compressor is er een elektrische aandrijving nodig en dit betekent dus dat Mayekawa aangewezen is op bedrijfszekere elektrische motoren om de compressoren vlot en efficiënt te laten werken.

Met dit voor ogen heeft de firma dan contact genomen met WEG die zijn spatwaterdichte (ODP), IP55 W22 Super Premium-motoren en W40 industriële motoren heeft voorgesteld.

'De motoren van WEG staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en hun bedrijfszekerheid en zijn dan ook de ideale partner voor onze compressoren die worden gebruikt in industrieën waar het voorkomen van systeemuitval en het vrijwaren van een hoge productiviteit topprioriteit zijn', aldus Michel Ernemann, hoofd van de aankoopafdeling van Mayekawa Europa.

'WEG maakt niet alleen heel betrouwbare en veilige apparatuur, maar levert daarnaast ook een geweldige klantendienst en dankzij het wereldwijde netwerk van de firma kunnen we altijd op hun steun rekenen bij onze activiteiten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.'

Conform de milieuverplichtingen
Niet alleen bedrijfszekerheid, maar ook duurzaamheid en het milieu zijn belangrijk voor Mayekawa.

'Het verminderen van onze ecologische voetafdruk staat boven op onze agenda en bij het kiezen van elektrische motoren voor de aandrijving van onze packaging compressoreenheden hebben we dan ook energie-efficiëntie vooropgeplaatst', zegt Michel.

'Het is algemeen bekend dat WEG voor zijn motoren hoge efficiëntienormen hanteert en zo kunnen wij ons dankzij deze motoren volledig conformeren aan de IE3-bepalingen.'

Mayekawa had WEG-apparatuur nodig om te voldoen aan de nieuwe energie-efficiëntienormen. Van juni 2011 tot nu schreven de bepalingen voor het beperken van de koolstofvoetafdruk voor dat motoren minstens efficiëntieklasse IE2 moesten hebben.

De nieuwe wetgeving, die in werking trad op 1 januari 2015, bepaalt evenwel dat motoren met een nominaal vermogen van 7,5-375 kW ten minste moeten voldoen aan het IE3-niveau, of aan het IE2-niveau indien ze voorzien zijn van een regelaandrijving (VSD).

Wetende dat motoren meer dan 40% van het totale energieverbruik voor hun rekening nemen en goed zijn voor 70% van het industrieel gebruik van energie, zijn de zeer efficiënte WEG-motoren, aangewend voor aandrijving van de compressoren van Mayekawa, voordelig voor de eindgebruikers die met deze motoren aanzienlijk wat energie kunnen besparen.

De W22 Super Premium-reeks is het enige, complete standaardgamma op de markt dat de nog in te voeren IE4-bepalingen kan overtreffen.

Deze motoren leveren uitstekende prestaties over het hele vermogensbereik van 3 kW tot 355 kW en genereren tot 40% minder verliezen in vergelijking met vorige modellen.

De driefasige inductiemotor is gebouwd conform het zeer gewaardeerde mechanische design van de WEG W22 en voldoet met zijn verhoogde productiviteit, zijn langere levensduur en zijn beperkt onderhoud aan de voorwaarden van de meest veeleisende industriële gebruikers.

Door deze eigenschappen zijn de motoren ideaal voor kritische industrietoepassingen, inclusief ventilatoren, blowers, pompen en compressoren.

Net zoals de W22-motoren biedt ook het ODP-gamma een hoge bedrijfszekerheid en een hoog veiligheidsniveau. De ODP-reeks werd ontwikkeld met het oog op een maximale ventilatie en warmteverspreiding en werkt dus bij lagere temperaturen om zo de levensduur te verlengen en het onderhoud te vergemakkelijken.

De W40-motoren zijn de kleinste telgen van de WEG-standaardfamilie van industriële motoren en zijn enkel geschikt voor toepassingen waarbij vuil en vocht geen rol spelen.

WEG lanceerde nieuwe framegroottes van IEC280L tot IEC450 met een nominaal vermogen van 185 tot 1500 kW voor laag- en middenspanningen. Hun beschermingsklasse is IP23 of IP24. Deze modulaire motoren vallen tevens op door hun uitzonderlijk lage geluids- en trillingsniveaus.


Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Hoger rendement van gascompressoren met motoren van WEG&EngnetId=14865';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.