Cofely Services mag datacenters van NRB tot 2030 onderhouden

"De totale contractwaarde bedraagt ongeveer 10 miljoen euro". Dat laat Engie (ex-GDF Suez) weten over de verlenging van zijn onderhoudscontract met IT-specialist NRB.

Trefwoorden: #cofely services, #datacenter, #engie, #gdf suez, #ict, #nrb

Lees verder

Techniek

( Foto: Cofely Services )

ENGINEERINGNET.BE - NRB beschikt in Herstal over drie datacenters, samen goed voor een bruikbare oppervlakte van 1.500 m².

De datacenters zijn van het niveau Tier III+, waarmee het internationaal erkende Uptime Institute aangeeft dat ze ontworpen zijn voor een beschikbaarheid van minimaal 99,99%.

Dit beschikbaarheidsniveau wil de IT-specialist de volgende jaren gegarandeerd blijven behouden. Bovendien wil het bedrijf energiezuiniger werken, in de wetenschap dat het energieverbruik de belangrijkste variabele kost is voor een datacenter. Zo wil het bijvoorbeeld op korte termijn zijn stroomefficiëntie laten onderzoeken.

Om de continuïteit te verzekeren, verlengde NRB zijn contract met Cofely Services, een onderdeel van de Engie-groep dat in België overigens instaat voor het technische onderhoud van 15.000 vierkante meter datacenteroppervlakte. Waaronder voor kleppers zoals BNP Paribas Fortis, Google, GSK, IBM, ING en KBC.

Op het programma staan alvast een reeks nieuwe instrumenten en optimalisatieprojecten. Een van de voornaamste is dat NRB zijn medewerkers in het controlecentrum via dashboards in real-time geïnformeerd wil zien over de kernparameters van het center, zoals de elektriciteitsvoorziening van de servers, de temperatuur, de luchtvochtigheid en andere parameters in de datacenters, printshop en kantoren.

De bedoeling is naar verluidt de systemen voor het gebouwenbeheer te koppelen met de dashboard- en Big Data-systemen van NRB met het oog op “Smart Building Management”.

Daarnaast zullen de technici van Cofely Services regelmatig ondersteuning leveren aan het “Red Days”-programma van NRB, waarbij op regelmatige basis de goede werking van de systemen en procedures wordt getest.


OP DE FOTO
Henri Thonnart (financieel directeur van NRB), Stan de Pierpont (algemeen directeur van Cofely Services) en Ulrich Penzkofer (CEO van NRB).

ACHTERGROND
NRB Groep behoort vandaag tot de top-vijf in de Belgische ICT-sector. Het moederbedrijf werd in 1987 opgericht en omvatte oorspronkelijk de gedeelde IT-afdeling van Ethias en een aantal nutsbedrijven.