Nederlandse mini-drone met camera scoort internationaal

De door TRNDlabs geproduceerde drones, die in de handpalm passen, en zijn uitgerust met een 2 megapixel camera, zijn straks verkrijgbaar bij de hippe Amerikaanse keten Urban Outfitters.

Trefwoorden: #drone, #mini-drone, #SKEYE, #smartphone, #TRNDlabs, #Urban Outfitters, #wifi, #wifiverbinding

Lees verder

Nieuws

( Foto: TRNDlabs )

ENGINEERINGNET.NL - De oranje gekleurde SKEYE Mini Drone heeft de vorm van een piepkleine helikopter met vier wieken en een camera van 2 megapixels.

De drone kan circa 9 minuten in de lucht blijven. Prijs is 99 dollar. En er is een nog kleinere drone gemaakt, de SKEYE Nano Drone, die de helft goedkoper is, maar geen camera heeft.

Drones met een camera kosten nu nog veel geld, omdat ze bestemd zijn voor bijvoorbeeld professionele fotografen. Dit model is bestemd voor de amateur met een dito prijskaartje.

De SKEYE Nano Drone is het afgelopen jaar al meer dan 30.000 keer verkocht, aan kopers uit de hele wereld. Vanuit de VS is veel interesse, maar ook uit Japan, Groot-Brittannië en Australië. Het in Rijsen gevestigde bedrijf verdrievoudigde vorig jaar de omzet en rekent voor dit jaar op een dubbele omzet.

Nu gaat de Amerikaanse winkelketen Urban Outfitters ook de Nederlandse drones verkopen in 200 filialen door de hele VS. Ook het Franse Galerie Lafayette heeft interesse getoond.

TRNDlabs heeft distributiecentra in de VS, het Chinese Shenzhen en Enschede. De drones zijn te bestellen via de eigen webshop, en verkrijgbaar bij andere webwinkels en gewone winkels die in gadgets doen.

Momenteel is het bedrijf bezig aan het ontwerp van een grotere drone met een 5 megapixel camera, ter waarde van 150 dollar. Verkoop is gepland vanaf kerst.

Volgende stap is een drone met een wifiverbinding naar een smartphone.