Provincie Gelderland investeert 400.000 euro in zorginnovatie

Dit geld is bedoeld om innovaties in de zorg te testen, zoals digitalisering, preventie en nieuwe technologieën zoals E-health, serious gaming en het 3D-printen van medische hulpmiddelen.

Trefwoorden: #E-health, #Fieldlabs, #igitalisering, #investeren, #nieuwe technologieën, #preventie, #Provincie Gelderland, #Zorgcluster Thermion, #zorginnovatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: MC4 Army - Flickr )

ENGINEERINGNET.NL - In de nieuwe Fieldlabs in Nijmegen en Lent worden innovaties in een praktijkomgeving getest. Dit zijn samenwerkingsverbanden van zorginstellingen, (mkb) bedrijven en onderwijsinstellingen rondom een zorgthema en locatie.

Het Fieldlab in Lent is een initiatief van Zorgcluster Thermion, dat is gericht op het testen en doorontwikkelen van innovaties voor digitale zorg, preventie en zorg voor patiënten met meerdere ziekten of aandoeningen.

Het Fieldlab in Nijmegen is een initiatief van de St. Maartenkliniek en richt zich op innovaties voor patiënten met een dwarslaesie, zelf revalidatie en lage rugpijn.

Gedeputeerde Michiel Scheffer: 'In Fieldslabs kunnen bedrijven nieuwe medische hulpmiddelen samen met artsen en patiënten testen in de praktijk. Met als resultaat een product op maat. Goed voor het bedrijf, goed voor de arts en goed voor de patiënt.'

De Fieldlabs krijgen drie jaar de tijd om een eigen verdienmodel te ontwikkelen. Andere Fieldlabs voor zorginnovatie in Gelderland zijn het Fieldlab Gehandicaptenzorg van SIZA en het Fieldlab Tweedelijnszorg van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.