B&R levert 10.000ste sturing voor Comau-robot

Italiaanse robotbouwer en Oostenrijkse fabrikant van sturingen leveren 10.000ste robot uit. "Uiteindelijk is het OEM'er en eindgebruiker die profiteren van de uitstekende regelelektronica".

Trefwoorden: #comau, #robot

Lees verder

Techniek

( Foto: B&R )

ENGINEERINGNET - Het Italiaanse Comau, een industriegroep van 13.500 werknemers met hoofdzetel in Turijn, pakt uit met zijn 10.000ste uitgeleverde robot die uitgerust is met een sturing van B&R. Comau bouwt robots en productielijnen, maar ook turnkey systemen inclusief onderhoudscontract, en treedt zo de facto op als systeemintegrator en serviceleverancier.

Bij welke afnemer de robot in kwestie terechtkomt, werd niet meegedeeld: niet elke industriële klant is gelukkig met de media-aandacht die met dit soort mijlpalen gepaard gaat.

Feit is wel dat het een mooi voorbeeld is van een volgehouden engagement: beide leveranciers werken al jaren samen aan de integratie van robotica in productielijnen en plukken daar dus ook de vruchten van.

"Dit is het concrete resultaat van een intense samenwerking die ervoor gezorgd heeft dat beide bedrijven de belangrijkste spelers in de markt zijn geworden, met als doel om continu te verbeteren in technologieën en groeien in nieuwe marktsegmenten", zegt Tobias Daniel, hoofd van de Robotics Europa en Amerika bij Comau.

En ook nog: "Uiteindelijk zijn het de OEM-ers en eindgebruikers die profiteren van de uitstekende synchronisatie en de reactietijden van het gecombineerde systeem".


ACHTERGROND
B&R is een privéonderneming met het hoofdkantoor in Oostenrijk en kantoren over de hele wereld. Het bedrijf levert oplossingen voor machine- en procesautomatisering, motion control, HMI en geïntegreerde veiligheidstechniek.