Vlaamse bedrijven promoten zich op Nederlandse IBC 2015

Flanders Investment & Trade, iMinds en MediaNet Vlaanderen werken samen om de technologie van 9 ambitieuze Vlaamse mediabedrijven internationaal te promoten op IBC 2015.

Trefwoorden: #Appiness, #Flanders Investment & Trade, #IBC 2015, #iMinds, #Limecraft, #mediabedrijven, #MediaNet Vlaanderen, #OpenTelly, #SDNsquare, #Small Town Heroes, #Testronic, #Unitron, #Zentrick

Lees verder

Techniek

( Foto: IBC2015 )

ENGINEERINGNET.BE - Eind deze week start IBC 2015, de jaarlijkse internationale hoogmis voor iedereen die zich bezighoudt met het creëren, beheren en ter beschikking stellen van mediacontent.

Meer dan 1,700 bedrijven van over de hele wereld demonstreren er hun kunnen. Onder de deelnemers bevinden zich ook een twintigtal Vlaamse spelers.

Om het potentieel van de Vlaamse media-industrie nog meer in de schijnwerpers te plaatsen, voorzien Flanders Investment & Trade, iMinds en MediaNet Vlaanderen een gezamenlijke stand van meer dan 100 m² waarop negen geselecteerde starters en KMO’s de kans krijgen om potentiële klanten te overdonderen met hun innovatieve media-oplossingen.

IBC verwelkomt elk jaar meer dan 50,000 mensen uit 170 landen, en is dan ook de ideale plaats om innovatieve oplossingen voor de media-industrie aan de wereld voor te stellen.


Onderstaande bedrijven stellen zich er op de gezamenlijke stand van Flanders Investment & Trade, iMinds en MediaNet Vlaanderen:

  • Appiness is een start-up die met SpotShop een unieke tweede-schermtechnologie heeft ontwikkeld
  • Limecraft biedt een geïntegreerde aanpak om de productie van videomateriaal te ondersteunen en makkelijker te maken
  • OpenTelly (bedrijf achter THEOplayer): de meest uitgebreide HTML5-videospeler voor het streamen van webcontent
  • SDNsquare: ontwikkelaar van software-defined oplossingen voor een gegarandeerde performantie, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van netwerken
  • Small Town Heroes verandert de manier waarop televisieprogramma’s gemaakt en bekeken worden
  • Testronic is een wereldleider op het vlak van testing en quality assurance
  • Unitron ontwikkelt head-end en digitale tv-technologieën voor huizen en appartementen
  • Zentrick heeft een videoplatform ontwikkeld om video te verrijken met interactieve elementen
  • Zeticon: een cloud-platform waarmee mediabestanden makkelijker binnen een organisatie beheerd, opgeslagen, teruggevonden en gedeeld kunnen worden