Europese subsidie voor Colli-Pee van Novosanis

Novosanis ontvangt de subsidie vanuit de EU (Horizon 2020). De subsidie laat toe om strategieën uit te werken voor het succesvol ter beschikking stellen van het Colli-Pee toestel.

Trefwoorden: #Colli-Pee, #Europese Commissie, #Horizon 2020, #HPV, #humaan papillomavirus, #Novosanis, #subsidie, #virus

Lees verder

Nieuws

( Foto: Novosanis )

ENGINEERINGNET.BE - Met de subsidie gaat Novosanis het Colli-Pee toestels ter beschikking te stellen van vrouwen, die momenteel niet deelnemen aan screeningsprogramma naar baarmoederhalskanker.

Het toestel laat een gestandaardiseerde collectie van de eerste 20 ml van urine toe. In dit staal kan het humaan papillomavirus (virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken) opgespoord worden.

Het bedrijf gaat ook een pan-Europese klinische studie voorbereiden, waarbij het klinisch gebruik van de eerste fractie opgevangen urine in het kader van opsporing van HPV zal geëvalueerd worden.

Deze subsidie in het kader van het Horizon 2020 programma van de Europese Commissie is specifiek gericht op het ondersteunen van KMO's.