Airbus Defence and Space en Atos gaan samenwerken

Airbus Defence and Space en Atos bundelen de krachten om in te spelen op de groeiende behoefte aan oplossingen op het terrein van cyber security.

Trefwoorden: #Airbus Defence and Space, #Atos, #cyber-aanvallen, #cyber security, #partnership

Lees verder

Nieuws

( Foto: Atos )

ENGINEERINGNET.NL - Beide partijen hebben een strategisch partnership gesloten gericht op research & development en het in de markt zetten van een gemeenschappelijk aanbod van producten, services en oplossingen ter bestrijding van cyber-aanvallen.

Organisaties zijn steeds vaker het doelwit van een groeiend aantal van geraffineerde aanvallen die gericht zijn op diefstal van gevoelige informatie en intellectueel eigendom of het verstoren van bedrijfsactiviteiten.

De behoefte aan een goede beveiliging neemt hierdoor sterk toe en vereist uiterst innovatieve security-oplossingen.

Om hierop te anticiperen, hebben Airbus Defence and Space en Atos besloten om hun portfolio’s met elkaar te integreren om een veelomvattend en effectief aanbod van producten, diensten en oplossingen op het gebied van cyber security aan te bieden.

Beide partners bundelen hun expertise en inspanningen op het gebied van research & development in Europa. Zij gaan onder meer werken aan de ontwikkeling van beveiligingsoplossingen voor extended enterprises (groep, bedrijfsonderdelen en bevoorradingsketen).

Onderdeel van het partnership is een overeenkomst gericht op de inzet van wereldwijde distributiekanalen. De overeenkomst omvat talrijke sectoren en industrieën, waaronder de bancaire sector, de verzekeringsmarkt en de publieke sector, in het bijzonder defensie.