Winnaars internationale wedstrijd ’The Art of Structural Design’ bekend

SCIA en Allplan hebben de winnaars van hun wedstrijd voor ontwerpers van bouwkundige en civiele constructies bekend gemaakt, waaronder BAS uit Wenduine in categorie 'Civiele Constructies'.

Trefwoorden: #Allplan, #bim, #ingenieur, #ontwerper, #scia, #The Art of Structural Design

Lees verder

Techniek

( Foto: SCIA, brug waarmee BAS in de prijzen viel )

ENGINEERINGNET.BE - SCIA en Allplan, twee bekende namen in de wereld van bouwkundige en BIM-software voor de constructie industrie, onthullen de winnaars van hun “The Art in Structural Design” wedstrijd.

Deze competitie zet constructies en innovatieve realisaties van ‘s werelds beste ingenieurs in de kijker. Aan elk van de 6 winnaars wordt een geldprijs van 1.500 euro toegekend.

Een onafhankelijke internationale jury van negen gerenommeerde experts en academici evalueerde 134 projecten, wereldwijd verspreid over de 4 continenten. De winnaars van deze editie werden geselecteerd binnen vier categorieën en beoordeeld op originaliteit van het project, complexiteit en innovatief gebruik van de software.

Ook werd de “Speciale BIM Prijs van de Jury” uitgereikt, waarbij de geavanceerde implementatie van BIM en interoperabiliteit werden beloond. Deze prijs ging naar Building s.r.o., voor hun moderne ‘Aviatica’ Kantoorgebouw.

De commentaar van de jury: “Dit project onderscheidt zich door de geavanceerde toepassing en de concrete implementatie van Open BIM. Het gebruik van het IFC-formaat om modellen uit te wisselen in de ontwerpfase en tenslotte het gebruik van het hele model voor toekomstig facility management is erg indrukwekkend”.

Daarnaast mochten gebruikers bovendien voor het eerst hun eigen stem uitbrengen via de “Prijs van het Publiek”.


Dit zijn de winnaars:
Gebouwen (Cat. 1): Pell Frischmann / Blavatnik Overheidsschool - Oxford (UK)
Civiele Constructies (Cat 2): BAS bvba / Voetgangersbrug - Wenduine (BE)
Industriële Gebouwen & Installaties (Cat. 3): BG Ingénieurs Conseils / Nant de Drance - Chamonix (CH)
Speciale Projecten (Cat. 4): Royal HaskoningDHV / Markthal - Rotterdam (NL)
Speciale BIM Prijs van de Jury Building s.r.o / Modern Kantoorgebouw - Praag (CZ)
Prijs van het Publiek: Aecom / Serpentine Gallery - Londen (UK)