Fiets printen met nieuw ontwerp voor 3D-printer

De Nederlandse studenten Stef de Groot en Paul De Medeiros zijn de ontwerpers van ‘s werelds eerste fiets, die door iedereen met een 3D-printer te maken is.

Trefwoorden: #3D print, #Autodesk, #OBI, #ontwerpen, #Open Bicycle, #open source, #software

Lees verder

research

( Foto: Autodesk )

ENGINEERINGNET.NL - De Groot en De Medeiros zijn studenten Industrieel Ontwerpen en werken momenteel gewerkt al aan een tweede prototype van de OBI.

De Medeiros: “Het idee achter de OBI, wat staat voor Open Bicycle, is om een ​​fiets te maken die mensen thuis zelf kunnen aanpassen, uitprinten en in elkaar zetten.”

“Het zal de eerste echt modulaire fiets zijn. Elk deel kan gemakkelijk worden verwijderd en vervangen zonder dat er dure gereedschappen of speciale vaardigheden nodig zijn.”

De ontwerpers geloven sterk in de kracht van open source design. Vandaar dat ze het ontwerp van de eerste werkende fiets voor iedereen beschikbaar maakten. Hierdoor konden verbeteringen of aanpassingen aangebracht worden.

De twee ontwikkelden hun ontwerp met ontwerpsoftware van Autodesk.

Het eerste prototype was in juli klaar en nu werken ze aan een tweede prototype, waarna ze verwachten nog één aanpassingsronde nodig te hebben om een ​​eindresultaat te hebben.

Op dit moment wordt nog gewerkt aan het verbeteren van de geometrie van de fiets, het optimaliseren van het ontwerp van het frame, het toevoegen van een volledig functionele aandrijflijn en het integreren van een headset in de voorvork.