Limburgse ondernemer zet wereldwijd digitaal platform op poten

Mark Lens wil wereldwijd bedrijfjes, die uitblinken in hun niche van digitale dienstverlening, samen brengen. Het centrum van dit platform komt op de Hasseltse Corda Campus.

Trefwoorden: #Corda Campus, #digitaal platform, #Eurosys, #Mark Lens, #nichebedrijven, #Sparta Digital

Lees verder

Techniek

( Foto: Corda Campus )

ENGINEERINGNET.BE - Met het opzetten van dit digitaal platform verwacht de ondernemer dat er honderden jobs gecreëerd zullen worden vanuit Hasselt.

Mark Lens: "Ik wil bezig zijn met innoveren, inspireren en mijn ervaring als ondernemer ter beschikking te stellen. Daaruit is het idee ontstaan van Sparta Digital, een platform waarmee ik kleine, beloftevolle bedrijfjes die actief zijn in de IT- en internetwereld, wil ondersteunen en samenbrengen."

Het centrum van dit platform komt op de Corda Campus van Hasselt, waar Lens een incubator in de bestaande incubator wil creëren. Zijn bedoeling is om op een jaar tijd te evolueren naar een ruimte van 1.200 m², en daar jonge, gespecialiseerde nichebedrijven in onder te brengen.

Lens: “Elk van die bedrijfjes zal de eigen klanten bedienen vanuit hun expertise in vakdomeinen binnen de internetwereld, IT of multimedia. Ze zullen daarnaast ook samenwerken met gelijkaardige units die we gaan opzetten in steden als New York, San Francisco, Londen en Amsterdam.”

Een eerste voorbeeld daarvan is Novation, een bedrijf uit Genk met specialisatie in webontwikkeling en creatieve mobiele, kiosk- en Facebook-applicaties. Dit bedrijf heeft al enkele grote namen in portefeuille, waaronder BergHoff, JBC, Wijnegem Shopping Center en Vastiau.

Er zijn ook plannen om naar de Corda Campus te verhuizen en in de nabije toekomst door te groeien van 7 naar zo’n 12 medewerkers.