Nieuwe vakbeurs Prototyping in Kortrijk: meteen overweldigend succes

Eerste editie van tweedaags event van Kortrijk Xpo en Howest Industrial Design Center kan van bij start rekenen op niet minder dan 2.259 bezoekers afkomstig uit -vooral- de maakindustrie.

Trefwoorden: #3d print, #additive, #howest, #kortrijk, #prototyping, #vakbeurs

Lees verder

Techniek

( Foto: Prototyping )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe vakbeurs Prototyping blijkt meteen een schot in de roos te zijn.

Met 2.259 bezoekers katapulteert de nieuweling - waaraan deze techsite zijn steun had toegezegd (zie leestip onderaan) - zich in één klap in de kopgroep van de kleinere, gespecialiseerde technische vakbeurzen in België, waar aantallen van rond 1.500 bezoekers eerder de regel dan de uitzondering zijn.

Het succes vertelt alvast één ding: de inrichters Kortrijk Xpo en Howest Industrial Design Center hebben uitstekend weten in te spelen op de groeiende vraag naar informatie over nieuwe productietechnieken, waaronder een aantal 'trendy' technologieën, zoals additieve fabricage, 3D-printing en rapid prototyping.

Positief is dat deze interesse zich bovendien vooral in industriële middens - de maakindustrie - situeert, zoals blijkt uit het profiel van de belangstellenden: ingenieurs, R&D-managers, aankopers, (industriële) ontwerpers, designers, technical designers, productieverantwoordelijken, modelmakers, CEO’s van zowel kleine kmo’s als grote multinationals, tekenaars, enz.

Want ondanks het feit dat België - en vooral Vlaanderen - wereldwijd te boek staat als de bakermat van additieve fabricage (we hebben er dankzij spelers zoals Sirris, Melotte, Materialise en Layerwise het grootste machinepark ter wereld voor), verloopt de uitrol in de pragmatisch ingestelde maakindustrie nog altijd met mondjesmaat. Alle oproepen tot mobilisatie en 'transformatie' naar de fabriek van de toekomst vanwege politieke en economische middens, techfederaties, -instellingen en -media ten spijt.

Overigens is de datum van de volgende editie al geprikt: het wordt 9 & 10 november 2016, opnieuw in Kortrijk Xpo. Haal alvast uw agenda maar boven. Wij zeggen nu onze steun al toe.