Prof. dr. ir. J.F. Agemaprijs voor aanleg Maasvlakte 2

Deze waterbouwprijs wordt eens in de vijf jaar toegekend aan een innovatief waterbouwkundig werk dat is ontworpen of gerealiseerd door een Nederlandse partij.

Trefwoorden: #Boskalis, #KIVI, #Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, #Maasvlakte 2, #Prof. dr. ir. J.F. Agemaprijs, #projecten, #PUMA, #Van Oord, #waterbouw, #waterbouwprijs

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Oord )

ENGINEERINGNET.NL - De prijs, ingesteld door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), wordt in dit geval toegekend aan opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam en aannemers Van Oord en Boskalis, verenigd in aannemerscombinatie PUMA.

De winnaar werd op 10 november tijdens de Waterbouwdag 2015 in Rotterdam bekend gemaakt. Maasvlakte 2 was samen met vier andere waterbouwprojecten genomineerd voor de prijs.

De drie andere projecten waren: Herinrichting Olde Mate, Kustwerk Katwijk, Omlegging Zuid-Willemsvaart, Ruimte voor de Rivier - Ontpoldering Noordwaard.


Over het winnende project:
PUMA realiseerde in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam als één van de hoofdcontractoren het eerste deel van Maasvlakte 2 - de uitbreiding van de haven van Rotterdam - tussen 2008 en 2013.

Deze fase omvatte de aanleg van een nieuw 700 hectare groot havengebied inclusief de bouw van een 11 kilometer lange zeewering.

De havenuitbreiding versterkt de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt en industriecomplex van wereldniveau.