• 13/11/2015

Nieuwe IMX-interfacemodules met best total performance

Turck's nieuwe IMX12-interface serie biedt een hoge signaaldensiteit, snelheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit in een compacte behuizing van slechts 12,5 mm breed.

Trefwoorden: #Ex-analoogsignaalscheiders, #Ex-scheidingsbarrières, #IMX-interfacemodules, #Multiprox, #Turck

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Met de IMX12-serie presenteert Turck een nieuwe generatie van Ex-scheidingsbarrières en Ex-analoogsignaalscheiders.

Compact
Bespaart tot 50% ruimte op DIN-rail door een kanaaldensiteit van 6,25 mm/kanaal in een behuizing van slechts 12,5 mm breed. Zo kunnen 2-kanalige temperatuur-meetwaardenversterkers in 4-draads-PT100-kringen worden aangesloten via de maximaal vier 2-polige aansluitklemmen.

Bijzonder snel
Met een max. frequentie van 15.000 Hz worden meetwaarden optimaal overgedragen en zijn nauwkeurige metingen mogelijk, zonder negatieve gevolgen voor de signaalconversie.

Zo is de IMX-scheidingsschakelversterker ideaal in combinatie met flowmeters, aangezien deze de mogelijkheid biedt om heel snel en accuraat op debiet- en temperatuurveranderingen in bvb. doseerapplicaties te reageren.

Ingangsfrequenties, die tot op heden voor speciale frequentiemeetomvormers waren voorbehouden, kunnen hiermee betrouwbaar worden overgedragen.

Bijzonder nauwkeurig
Door het nieuwe elektronisch design konden bij de Ex-analoogsignaalscheider IMX12-Al de effecten van beïnvloedingsfactoren, zoals temperatuur- of spanningsschommelingen, tot een minimum worden beperkt.

De invloed van het interfaceapparaat op de totale performance van een complete meetkring is hierdoor beduidend lager dan gebruikelijk in de markt.

Universeel inzetbaar
De apparaten van de IMX12-reeks zijn algemeen in een bereik van 10…30 VDC inzetbaar. Dit opent nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld met stroomvoorziening door batterij- of zonne-energie. De apparaten zijn conform de eisen van de IEC61508 ontwikkeld en gehomologeerd, waardoor ze in functioneel veilige kringen tot SIL2 inzetbaar zijn.

Alle types zijn bovendien volgens de belangrijkste internationale Ex-normen getest en toegelaten : ATEX voor Europa, NEPSI voor China, Inmetro voor Brazilië, IEC-Ex als wereldwijde referentienorm en nu ook de Noord-Amerikaanse UL-homologatie.


Klik hier door naar meer informatie (productinfo, flyer, ...)
Klik hier door naar technisch artikel.

Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van Engineeringnet



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.