Incubator Start it @kbc binnenkort ook in Kortrijk

Start it @kbc, de grootste incubator van België, heeft zijn nieuwe locatie in Kortrijk officieel voorgesteld. Vanaf februari 2016 kunnen dertig start-ups daar terecht.

Trefwoorden: #incubator, #Kortrijk, #netwerken, #network event, #start-up, #Start it @kbc

Lees verder

Nieuws

( Foto: Start it @kbc )

ENGINEERINGNET.BE - Start it @kbc is een 'early stage incubator', een platform voor startende ondernemers met een innovatief idee. Sinds de lancering in 2013 werden al hubs in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel geopend.

Deze incubator biedt intussen onderdak aan 227 start-ups en is daarmee de grootste incubator van België.

In februari zal de zesde locatie geopende worden in Kortrijk, een 200 m² grote office space op het Buda-eiland. Volgens Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne trekt zijn stad met de komst van deze incubator meer dan ooit de kaart van het ondernemerschap.

De meest veelbelovende start-ups worden na een live pitch voor een jury opgenomen in het netwerk. Dertig start-ups zullen er dan niet alleen gratis huisvesting krijgen, maar kunnen ook genieten van coaching, opleiding en netwerking.

Ze krijgen bovendien de kans deel te nemen aan de Start it Academy (een uniek aanbod van opleidingen en workshops op maat van start-ups) en kunnen tijdens networking events hun ervaringen uitwisselen met andere start-ups.