Avantium tekent overeenkomst met het Japanse Mitsui

Dit geeft Mitsui het recht om een aanzienlijke hoeveelheid van de duurzame chemische bouwsteen FDCA te kopen, die geproduceerd wordt in de eerste fabriek van Avantium.

Trefwoorden: #Avantium, #FDCA, #Japan, #Mitsui, #overeenkomst, #PEF-flessen, #PEF-folies

Lees verder

Techniek

( Foto: Avantium )

ENGINEERINGNET.NL - Het in Amsterdam gevestigde Avantium ontwikkelt chemische bouwstenen, zoals PEF en FDCA, die geheel uit hernieuwbare biomassa zijn gemaakt.

Het bedrijf gaat met het grote Japanse concern samenwerken aan toepassingen van dunne PEF-folies in Azië en PEF-flessen in Japan. PEF laat nauwelijks zuurstof door en biedt zo grote voordelen als verpakkingsmateriaal voor producten die zuurstofgevoelig zijn, zoals voedsel, bier en producten in de gezondheidszorg.

Daarnaast werken beide partijen aan de lancering en groei van andere toepassingen van FDCA.FDCA (2,5-furaandicarbonzuur) wordt steeds meer geproduceerd, omdat deze als groene bouwstenen voor polyesters en andere polymeren zijn te gebruiken.

Avantium is bezig met de voorbereiding van de bouw van de eerste FDCA-fabriek. Begin dit jaar geeft het bedrijf meer informatie over de capaciteit, de locatie en de verdere tijdsplanning voor de fabriek. Een aanzienlijk deel van de capaciteit van de eerste fabriek zal gereserveerd worden voor Mitsui.

De samenwerking met Mitsui opent de deur naar de Aziatische markt. De Japanse verpakkingsindustrie is innovatief en dat resulteert in een groot aantal verpakkingssoorten dat voorziet in de behoefte van de lokale consument met hoge kwaliteitseisen. Doel is om met Mitsui en haar Japanse partners PEF-flessen te lanceren tijdens de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

Momenteel werkt Avantium ook al samen met Coca-Cola, Danone en ALPLA waar het gaat om PEF.