Plateforme IA bionique capable d’optimaliser les stocks lève 3,5 millions

Un ans après le lancement de sa plateforme IA destinée à la planification de l’offre et de la demande, la startup Belge Garvis lève 3,5 millions d’euros, e.a. chez les investisseurs Superseed et Scalebridge Capital et le groupe Bosch Ventures.

Mots clés: #Garvis, #investissement, #stocks

Lire plus

Actualités

( Photo: Garvis )

ENGINEERINGNET.BE - Van het sourcen van grondstoffen, over de productie, tot de leveringen aan klanten: alles wat een onderneming doet, is gebaseerd op voorspellingen. Die voorspellingen zijn vandaag aartsmoeilijk geworden.

Bedrijven komen er niet meer met hun klassieke planningsmethodes om hun voorraden in te schatten. Die modellen, vaak gewoon Excel-spreadsheets, maken prognoses op basis van data uit het verleden. Maar die data zijn vandaag geen betrouwbare voorspellers meer.

Het platform dat Garvis ontwikkelde, brengt alle relevante omgevingsfactoren in kaart. Het maakt gebruik van open-box AI om te reageren op wereldwijde fluctuaties in koopgedrag. Onverwachte veranderingen en schommelingen in het vraagpatroon worden vroeg herkend, zodat de planners hun prognoses snel kunnen aanpassen en de planningen altijd up to date blijven.

Garvis collabore avec l’Université d’Anvers pour optimaliser en permanence ses algorithmes prédictifs. Son partenaire Delaware soutient également la vente de la plateforme.