ABC wint tender voor 38 nucleaire noodgroepen bij EDF

Het Gentse Anglo Belgian Corporation (ABC) haalde de aanbesteding binnen, waarmee de start werd gegeven om 38 diesel noodgeneratoren tegen eind 2018 bij EDF in Frankrijk te installeren.

Trefwoorden: #Agoria, #Anglo Belgian Corporation, #Autorité de Sûreté Nucléaire, #EDF, #generator, #nuclair, #nucleaire noodgroepen

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - De diesel noodgenerator, ontwikkeld door Anglo Belgian Corporation (ABC) heeft de uiterst strenge nucleaire kwalificatietesten doorstaan voor post-Fukushima applicaties.

Na de ramp in Fukushima werden overal ter wereld tal van maatregelen getroffen zodat dit zich in de toekomst nooit meer zou voordoen. De Franse overheid verzocht haar nucleaire toezichthouder ASN (Autorité de Sûreté Nucléaire) een audit uit te voeren naar de veiligheid van de Franse nucleaire installaties.

Voor EDF houdt een van deze maatregelen in dat alle reactoren tegen eind 2018 van minstens 1 extra diesel noodgenerator moeten voorzien worden.

In 2013 werden uiterst strenge procedures en kwalificatietesten uitgeschreven opdat deze diesel noodgeneratoren onder de zwaarste en meest veeleisende omstandigheden bedrijfszeker zouden zijn.

Tim Berckmoes, CEO van ABC: "Het slagen voor de bijzonder strenge kwalificatietesten van onze diesel noodgenerator is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. De toewijzing van dit EDF-project gaf onze werknemers een enorme boost maar het zorgde ook voor de nodige uitdagingen.”

De levering van de diesel noodgeneratoren loopt van september 2016 tot maart 2018. Hiermee wordt de tewerkstelling op de productiesite in Gent voor die periode alvast gegarandeerd.


(bron en foto: Agoria)