Sonaca tekent IT-outsourcingcontract met NRB voor 14 miljoen euro

Sonaca, globale speler in luchtvaarttechnologie, heeft een vijfjarig contract met NRB getekend voor de outsourcing van zijn ICT.

Trefwoorden: #ICT, #IT-outsourcingcontract, #luchtvaarttechnologie, #NRB, #outsourcing, #Sonaca

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Als partner van het Airbus Consortium en Embraer is Sonaca een voortrekker in investeringen in nieuwe technologieën en de expertise in de luchtvaartindustrie.

Haar strategisch plan is erg ambitieus en stelt een verdubbeling van de omzet in de komende vijf jaar voorop. Om deze doelstelling te halen, realiseerde het bedrijf zich dat ze zich op haar kernactiviteiten moet richten. Vandaar dat ze besloot om de ICT-infrastructuur niet langer intern te hosten en te beheren.

Na het uitbrengen van een RFI (Request for Information) begin 2015, publiceerde Sonaca in mei 2015 een RFP (Request for Proposal) waarin reeds werd aangegeven dat een team van ICT-medewerkers naar de outsourcing-partner moest worden getransfereerd en dat een kostenbesparing van minstens 25% werd vooropgesteld. Bovendien werden KPI’s gedefinieerd voor het meten van de optimalisatie van de ICT-dienstverlening.

Uiteindelijk koos de luchtvaartspecialist voor NRB, waarmee ze een contract van 14 miljoen euro afsloot dat de periode van 2016 tot 2020 overspant. NRB zal instaan voor onder meer het beheer van de workstations, de systemen, SAP BC, het netwerk, de servicedesk en het datacenter.

Tevens zal ze alle systemen en activiteiten opwaarderen zodat ze tegemoet komen aan de vereisten inzake performantie en beveiliging, en om ervoor te zorgen dat de continuïteit van de business op alle momenten volledig is gegarandeerd.

Een team van een tiental personen zal naar NRB worden getransfereerd, maar zal gedurende een eerste periode wel fysiek op de Sonaca-site blijven werken.


(foto Sonaca)

Over Sonaca:
Sonaca is actief in de ontwikkeling, productie en assemblage van geavanceerde aeronautische installaties voor civiele, militaire en ruimtevaarttoepassingen. De onderneming realiseert met zo'n 2.500 medewerkers een omzet van 360 miljoen euro en heeft productie-eenheden in Europa, China, Noord- en Zuid-Amerika.

Over NRB:
De NRB Groep positioneert zich met een omzet van om en bij de 300 miljoen euro en 2.000 werknemers in de top drie van de ICT-sector in België.