VDL Bus Roeselare haalt belangrijke bestelling elektrische bussen binnen

VDL Bus Roeselare zal voor de Nederlandse stad Eindhoven 40 elektrische bussen gaan bouwen. De 18,1 meter lange gelede bus beschikt over een snellaadsysteem voor de batterij.

Trefwoorden: #busbouwer, #elektrische autobus, #jobs, #productie, #vacature, #VDL Bus & Coach, #VDL Bus Roelelare

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL Bus )

ENGINEERINGNET.BE - Door de nieuwe bestelling gaat VDL Bus Roeselare op korte termijn op zoek naar ongeveer 80 extra tijdelijke werkkrachten. Momenteel werken er al zo'n 500 medewerkers bij de busbouwer.

De busbouwer levert momenteel ook al 120 hybride bussen aan de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn.

Met de levering van de elektrische bussen wil de Nederlandse provincie Noord-Brabant een van de grootste zero emissie busvloten van Europa uitbouwen. Onder de naam ‘Evolans’ zullen de bussen op bepaalde lijnen zo vaak rijden dat een tramachtig systeem ontstaat.

Deze hoogfrequent lijnen gaan naar de belangrijkste bestemmingen in Eindhoven zoals Eindhoven Airport en de High Tech Campus. De bussen krijgen een tramlook en zijn uitgerust met een batterij die dankzij een snellaadsysteem op het dak aan de bushaltes snel kan worden opgeladen.

De markt van elektrische bussen is een groeimarkt. Binnen VDL Bus & Coach groeide de Belgische vestiging in Roeselare uit tot het expertisecentrum voor deze nieuwe technologie.

Peter Wouters, algemeen directeur van VDL Bus Roeselare: “Door de hoge loonkosten in ons land, wordt het steeds moeilijker te concurreren, omdat nagenoeg al onze concurrenten ondertussen produceren in Oost-Europa.

Doordat we het afgelopen jaar sterk geïnvesteerd hebben in de ontwikkeling van elektrische bussen met een snellaadsysteem, lopen we nu voorop en bouwen we weer een technologische voorsprong uit op de concurrentie. We willen met onze vestiging een volgende stap zetten in de creatie van een fabriek van de toekomst.”

Momenteel dingt VDL volop mee naar contracten voor elektrische bussen in Nederland, Duitsland en Scandinavië.