TU Delft spinoff Eternal Sun neemt Amerikaanse Spire Solar over

Eternal Sun neemt het Amerikaanse Spire Solar over. Beide bedrijven zijn actief in systemen voor zonlichtsimulatie, onder meer belangrijk voor het testen van zonnepanelen.

Trefwoorden: #Eternal Sun, #incubator, #overname, #Spire Solar, #testen, #TU Delft, #Yes!Delft, #zonlichtsimulatie, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Eternal Sun, Chokri Mousaoui )

ENGINEERINGNET.NL - Chokri Mousaoui, CEO Eternal Sun: ‘Dat we als jong bedrijf een overname van dit formaat kunnen doen en ons bedrijf in één klap nog nadrukkelijker op de wereldkaart zetten, is geweldig. Met de aankoop van Spire Solar krijgen we stevige voet aan de grond binnen de markt van productie van zonnepanelen.’

Eternal Sun startte in 2011 binnen YES!Delft, de bedrijfsincubator van TU Delft, de Gemeente Delft en TNO. Het bedrijf maakt systemen voor zonnesimulatie. De techniek, ontwikkeld aan de TU Delft, wordt wereldwijd gebruikt voor het testen van producten als zonnepanelen op kwaliteitsnormen en degradatie-effecten.

Spire Solar werd in 1969 opgericht en produceert sinds 1982 zonlichtsimulatoren, waarmee een kwart van alle zonnepanelen in de wereld wordt getest.


(bron: TU Delft)