Arcadis projectmanager van fietsostrade Antwerpen-Lier

De provincie Antwerpen heeft het studiebureau Arcadis aangesteld als projectmanager voor de fietsostrade Antwerpen-Lier. De oplevering van deze fietsroute wordt verwacht tegen eind 2020.

Trefwoorden: #Arcadis, #elektrische fiets, #fietsen, #fietsostrade, #projecten, #Provincie Antwerpen

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Provincie Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Deze fietsroute van 11 kilometer tussen Antwerpen en Lier zal ter hoogte van het station Antwerpen-Berchem aansluiten op de bestaande fietsostrade Antwerpen-Mechelen.

Het doel van deze nieuwe infrastructuur is om dagdagelijkse verplaatsingen met de fiets op een veilige en comfortabele manier mogelijk te maken, en op die manier een duurzame vervoerskeuze te promoten.

In de provincie Antwerpen liggen er al heel wat fietsostrades, zoals het Ringfietspad en de verbinding Antwerpen-Mechelen. Het gaat om brede en rechte verbindingen, die fietsers snel, comfortabel en veilig op hun bestemming brengen.

Als projectmanager zal Arcadis het ontwerp, de uitvoeringsstudie en het aanbestedingsdossier van de fietsostrade uitwerken.

Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor mobiliteit bij de provincie Antwerpen: “De fietsostrade Antwerpen-Lier doorkruist een dichtbebouwd gebied met veel werk- en schoolbestemmingen. We willen een alternatief bieden voor de wagen in een regio die met heel wat verkeersellende af te rekenen heeft.”

Joke Van Haecke, projectleider bij Arcadis: “Wij bekijken vooral hoe we de fietsostrade het best inpassen in de omgeving. De uitdaging ligt in de maatvoering van de infrastructuur en het inrichten van de kruisingen met bestaande wegen en de spoorlijn.”