iMinds en Studio 100 presenteren technologisch hoogstandje: de ’selvie’

De 'selvie' zal tijdens een K3-show op 9 februari getest worden. Het publiek kan filmpjes van zichzelf doorsturen naar het grote scherm en zo een nieuwe digitale beleving creëren.

Trefwoorden: #digitale video, #iMinds, #selfie, #selvie, #Studio 100, #video

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen Vimeo - iMinds )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de K3-show van 9 februari in de Lotto Arena in Antwerpen zullen mensen in het publiek filmpjes van zichzelf naar het grote scherm kunnen doorsturen en op die manier een extra interactieve component aan het spektakel toevoegen. Het is de allereerste keer dat de selvie-technologie tijdens een groot evenement getest wordt.

Als je tegenwoordig naar een show of evenement gaat, wordt er meestal gevraagd om je smartphone uit te zetten, omdat er tijdens de optredens geen foto’s of video’s gemaakt mogen worden.

In het kader van het Selvie-project werd het voorbije jaar concreet onderzocht hoe mensen tijdens evenementen wél aan de slag kunnen gaan met hun smartphone, om op die manier hun betrokkenheid met de show verder te vergroten.

Anja Van Mensel, Studio 100: “Tijdens de K3-show voorzien we een aantal tickets voor mensen die gedurende het optreden korte filmpjes van zichzelf in real time naar de regiekamer doorsturen. Met dat materiaal gaat onze regisseur dan aan de slag om een totaal nieuw showelement te creëren, waarbij een aantal filmpjes tijdens het optreden op het grote scherm geprojecteerd worden.

Prof. Steven Latré (iMinds - UAntwerpen): “Op technologisch vlak stelt dit soort toepassingen ons toch wel voor een aantal uitdagingen. En die werden specifiek aangepakt tijdens het Selvie-project.

“Een beeld doorsturen van één concertganger op een evenement, dat lukt typisch immers wel. Maar dat doen voor duizenden mensen tegelijkertijd, is een heel ander paar mouwen. Zo moet het draadloze netwerk kunnen omgaan met die plotselinge toevloed aan video’s, moeten verschillende videoformaten ondersteund worden, en moet de regisseur aan de slag met duizenden videocamera’s in plaats van een handvol.”

“We hebben al een paar kleinschalige testen achter de rug, en zijn erg benieuwd naar de resultaten van dit eerste grootschalige experiment. We hopen alvast op enthousiaste reacties van het publiek!”