Vlaamse 3D-printing verenigt zich in Flam3D

Een aantal Vlaamse bedrijven en onderzoeksinstellingen actief in 3D-printing hebben besloten het Flam3D-platform op te richten. Op 9 februari wordt het platform officieel voorgesteld.

Trefwoorden: #3D-printen, #3D print, #additive manufacturing, #Flam3D, #Flanders Additive Manufacturing and 3D printing Ecosystem

Lees verder

Nieuws

( Foto: Materialise )

ENGINEERINGNET.BE - 3D-printen evolueert razendsnel: wie het een beetje volgt, ziet elke dag nieuwe producten, bedrijven en diensten ontstaan rond deze veelbelovende technologie.

Ook in Vlaanderen beweegt er veel, maar een aantal bedrijven en onderzoeksinstellingen actief in 3D-printing geloven dat er meer kan als er meer wordt samengewerkt.

Daarom hebben ze besloten om een platform op te richten, Flam3D vzw (voluit “Flanders Additive Manufacturing and 3D printing Ecosystem”).

Kurt Hensen, voorzitter van Flam3D: “Vlaanderen heeft bijzondere expertise in huis voor wat betreft 3D-printing; het komt erop aan die ook te vertalen in concrete ondernemingskansen. Dit platform kan een belangrijke rol spelen om nieuwe waardeketens te identificeren en ondersteunen.”

Algemeen Directeur Kris Binon: ”Onze organisatie haalt haar bestaansrecht uit de reële toegevoegde waarde die ze kan creëren voor haar leden (zowel bedrijven als kenniscentra). Onze activiteiten zijn er dus voornamelijk op gericht om elkaar te versterken, nationaal zowel als internationaal.”

Ook volgen er activiteiten voor het brede publiek en voor onderwijsinstellingen en zal de organisatie optreden als spreekbuis naar de overheid.

Dat er nood is aan een organisatie zoals Flam3D, wordt intussen al bevestigd. Er sloten zich al 20 bedrijven en onderzoeksinstellingen aan, een aantal dat gestaag toeneemt naarmate de bekendheid groeit.

Flam3D wordt officieel op 9 februari boven de doopvont gehouden.