UHasselt SEE start nieuw postgraduaat Cleantech Management

Vorige week werd Universiteit Hasselt School of Expert Education (UHasselt SEE) een nieuw postgraduaat Cleantech Management gestart.

Trefwoorden: #bedrijfsleiders, #cleantech, #cleantech management, #consultants, #managers, #opleiding, #postgraduaat, #UHasselt, #UHasselt SEE

Lees verder

Opleiding

( Foto: ASML )

ENGINEERINGNET.BE - Veertien managers, consultants, bedrijfsleiders en beleidsmedewerkers zullen in de opleiding kennis maken met de nieuwste technologieën, leren kritische keuzes maken op dit vlak en leren hoe ze deze keuzes succesvol implementeren in hun organisatie.

Tinne Lommelen, directeur van UHasselt SEE: “Milieuvriendelijke technologieën met betrekking tot energie, materialen, water en mobiliteit worden steeds belangrijker voor het bedrijfsleven.”

De veertien deelnemers van het postgraduaat Cleantech Management leren in 26 donderdagavondsessies meer kennen, kunnen én doen met betrekking tot cleantech management.

In eerste instantie zullen deze professionals een inzicht krijgen in de status, de ontwikkelingen en de vooruitzichten van de belangrijkste clean technologies, Verder zet het postgraduaat hen ook aan tot rekenen. Vragen zoals ‘Wat is de economische impact van een groene investering voor mijn bedrijf? Vandaag en op lange termijn?’ komen aan bod.

Cleantech Management wil de deelnemers aanzetten om gefundeerd de juiste afwegingen te maken.

In de opleiding komen zowel theorie als praktijk aan bod. UHasselt SEE werkt daarvoor samen met collega-docenten van hogescholen PXL en UCLL, en met tal van praktijkexperten. Bovendien gaan er geregeld sessies buiten de universiteitsmuren door, te beginnen bij GreenVille in Houthalen.

Lommelen: “Duurzaamheid en cleantech management zijn speerpunten voor de UHasselt. In lijn met het SALK-actieplan willen we onze expertise verder verankeren in de regio.”