• 10/02/2016

Nieuwe ControlLogix 5580-controller maakt systeem sneller

Rockwell Automation heeft de systeemprestaties van zijn Allen-Bradley ControlLogix-controllerfamilie sneller gemaakt en ondersteunt nu ook het groeiende gebruik van slimme apparaten.

Trefwoorden: #controllerfamilie, #ControlLogix, #ControlLogix-controllerfamilie, #ControlLogix 5580-controller, #Rcokwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE – Rockwell Automation heeft de systeemprestaties van zijn Allen-Bradley ControlLogix-controllerfamilie sneller gemaakt en ondersteunt nu ook het groeiende gebruik van slimme apparaten bij de productie en in de industrie.

De applicatiecapaciteit van de nieuwe ControlLogix 5580-controller is met zo’n 45 procent toegenomen en hij heeft nu ook een ingebouwde 1-gigabyte Ethernetpoort voor snelle communicatie, I/O en toepassingen met maximaal 256 bewegingsassen.

“Met deze nieuwe controller beschikken de gebruikers over voldoende capaciteit en productiemogelijkheden voor de toekomst bij het ontwerpen van slimme machines als zij naar een Connected Enterprise toewerken,” veretlt Dennis Wylie, global product manager, Rockwell Automation.

“Met de nieuw poort en de extra capaciteit is er minder hardware voor de besturing en de communicatie nodig, wat het systeem minder complex, goedkoper en compacter maakt.”

Bovendien is de productselectie gemakkelijker geworden met de ControlLogix 5580-controller, doordat de gebruiker nu het juiste model kan selecteren aan de hand van het totaal benodigde aantal Ethernet-knooppunten. Eén ControlLogix 5580-controller kan tot maximaal 300 Ethernet-knooppunten ondersteunen.

De controller is ook beter beveiligd door een diepgaande bescherming tegen cyberaanvallen op fabrieken, assets en intellectuele eigendom. De controller bevat geavanceerde beveiligingstechnologieën en softwarefuncties, zoals digitaal ondertekende en versleutelde firmware, veranderingsdetectie en audit-logging.

Net als met ander Logix-controllers, kunnen technici gebruik maken van de Rockwell Software Studio 5000-ontwerpsoftware voor het configureren van de ControlLogix 5580-controller en voor het ontwikkelen van alle onderdelen van hun besturingssysteem.

Gegevens hoeven maar één keer te worden gedefinieerd, en kunnen daarna gemakkelijk worden geopend en hergebruikt in de gehele Studio 5000-omgeving voor een snellere systeemontwikkeling en inbedrijfstelling.

Rockwell Automation, 's werelds grootste bedrijf gespecialiseerd in industriële automatisering en informatie. Wij maken onze klanten productiever en de samenleving duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milwaukee, Wisconsin. Rockwell Automation heeft rond de 22.000 werknemers die klanten in meer dan 80 landenbedienen.

Media Contact
Anne de Vries
adevries@ra.rockwell.com - T: +31 (0)10 266.51.15
De Kleetlaan, 12A – B-1831 Diegem

Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van Engineeringnet



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.