HP lanceert zijn nieuwe 3D-print technologie op Spaanse vakbeurs

Europese première van langverwachte HP's Multi Jet Fusion-technologie voor Additive Manufacturing zal plaatsvinden op ook al nieuwe mondiale vakbeurs over 3D-printing in Barcelona.

Trefwoorden: #3D-print, #3Dprint, #additieve fabricage, #additive manufacturing, #hp, #Multi Jet Fusion

Lees verder

Techniek

( Foto: HP )

ENGINEERINGNET - Al in 2014 maakte HP wereldkundig te werken aan een nieuwe technologie voor het 3D-printen van thermoplastics. Die zou een revolutie betekenen voor de 3D-printindustrie en tot tien keer sneller zijn dan de huidige machines, aldus de fabrikant, "en bovendien nog stevig goedkoper zijn ook dan de meeste professionele 3D-print productiemachines".

Op 21 juni zal de kogel door de kerk zijn: dan toont HP al zeker zijn Multi Jet Fusion-technologie aan het Europese publiek tijdens een nieuwe internationale vakbeurs die in Barcelona plaatsvindt: "In(3D)dustry From Needs to Solutions".

Ramon Pastor, Vice President en General Manager van HP 3D Printing: "We werken hard aan de verdere ontwikkeling van geavanceerd 3D-printen, en gebruiken hiervoor baanbrekende technologie en een open platform dat innovatieve samenwerking bevordert met materialen en softwarepartners."

Nog steeds volgens HP zou hun nieuwe technologie beduidend beter presteren dan SLS - Selective Laser Sintering: "Met SLS kunnen voorwerpen gemaakt worden met goede mechanische eigenschappen, maar het proces is traag en duur, en het eindproduct mist detail en fijne afwerking. Onze technologie zal sneller en goedkoper worden zonder kwaliteit op te offeren."

De beursinrichter Fira van zijn kant wil van het gloednieuwe 3D-event in Barcelona een mondiale 'hub' voor Additieve Fabricage maken. Origineel is hun 'Call for best solutions', een oproep aan fabrikanten om hun beste prototypes voor te stellen. Uit dat aanbod zullen de 50 beste geselecteerd en tentoongesteld worden.

Beursdirecteur Miguel Serrano laat weten dat alvast "30 van 's werelds beste bedrijven op het gebied van Additive en Advanced Manufacturing" aanwezig zullen zijn.


VIDEO