Cera Award-programma werkt sterker samen met onderwijspartners

In dat kader gaan de opleidingen Toegepaste Informatica HoGent en Innoverend Ondernemen aan Vlaamse universiteiten voor sociaal engagement studenten.

Trefwoorden: #Cera award, #HoGent, #opleiding, #technische opleidingen, #universiteiten

Lees verder

Opleiding

( Foto: screen YouTube - Dorien Pfauth, HoGent )

ENGINEERINGNET.BE - Cera Award, een programma van Cera en RVO-Society dat technologische innovatie in de socialprofit stimuleert, zal in de toekomst sterker samenwerken met geëngageerde onderwijspartners die technologische opleidingen met een sociale focus aanbieden.

De bacheloropleiding toegepaste informatica van de HoGent ondertekende deze week een engagementsverklaring. Daarin engageert de opleiding zich om studenten actief aan te moedigen om tijdens hun opleiding te kiezen voor technologische projecten uit de socialprofitsector en mee na te denken over technologische oplossingen voor maatschappelijke, sociale noden.

Naast HoGent, ondertekende ook de interuniversitaire opleiding Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs, met onder meer campussen in Gent en Aalst, de engagementsverklaring.

Kristien Rombouts, coördinator Cera Award: “Beide opleidingen besteden bewust aandacht aan de mogelijkheden van technologie in de sociale sector. Met de opleiding toegepaste informatica van de HoGent hebben we een lange en succesvolle samenwerking.”

Martine Van Audenrode, opleidingsvoorzitter toegepaste informatica HoGent: “Door onze studenten projecten in samenwerking met Cera Award te laten uitwerken, willen we hen laten ervaren dat IT niet alleen in functie van businessdoeleinden kan worden ingezet maar ook om de levenskwaliteit te verbeteren van mensen die het moeilijker hebben.”

Rombouts: “Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs is voor ons een bijzonder relevante opleiding, die bovendien aan alle Vlaamse universiteiten wordt aangeboden. In dit postgraduaat stopt het niet bij een ontwerp of een ontwikkeling. De ingenieurs komen echt tot de implementatie van een technologische innovatie.”

Inge Vervoort, projectcoördinator Community Service Engineering: “Een ingenieur lost vooral problemen op voor mensen. Door samen te werken met Cera award krijgen studenten de kans om aan oplossingen te werken voor reële noden van mensen en organisaties in de socialprofitsector.”