Ook FPT-VIMAG wordt ’Smart Industry Ambassadeur’

In het spoor van onder andere TNO en FME wordt ook Nederlandse branchevereniging voor productietechnologie FPT-VIMAG ambassadeur van Smart Industry.

Trefwoorden: #ftp-vimag, #productie, #smart industry, #technishow, #vimag

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tox Pressotechnik )

ENGINEERINGNET.NL - Smart Industrie - het equivalent van het Duitse Industrie 4.0 of het Amerikaanse (Industrial) Internet of Things - staat voor het versterken van de Nederlandse industrie door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen, zodat bedrijven efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en tailor made kunnen produceren.

Om dat doel te bereiken en de door de overheid gestuurde actieagenda waar te maken, hebben diverse kennisorganisaties, bedrijven en scholen de handen in elkaar geslagen. In het kielzog van onder andere TNO, FME en de Kamer van Koophandel is nu ook de branchevereniging FPT-VIMAG een Smart Industry Ambassadeur geworden.

“De productietechnologie is bij uitstek de sector waarin we Smart Industry kennen en toepassen”, zegt directeur Chantal Baas. “We zien in hoog tempo de industrie verder digitaliseren. De productietechnologie wordt hiermee efficiënter.”

Tijdens de TechniShow, van 15 tot en met 18 maart in de Utrechtse Jaarbeurs, tonen verscheidene partijen hun Smart Industry-oplossingen. De TechniShow is de grootste technologiebeurs van de Benelux, met meer dan 400 standhouders en ruim 40.000 bezoekers.


ACHTERGROND
FPT-VIMAG is een Nederlandse branchevereniging van 170 fabrikanten en importeurs van machines, gereedschappen en dienstenleveranciers voor de metaalindustrie, en leveranciers van automatiserings- en besturingssystemen voor de (inter)nationale maakindustrie. FPT-VIMAG is eigenaar van de TechniShow, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van productietechnologie.