NMBS start met test wifi aan boord van enkele treinen

Vanaf vanmorgen kunnen reizigers wifi testen aan boord van twee treinen op de verbinding Oostende-Eupen. Gedurende 3 maanden zal men gratis kunnen surfen.

Trefwoorden: #3G, #4G, #Base, #draadloos netwerk, #Mobistar, #NMBS, #Proximus, #testperiode, #trein, #WiFi

Lees verder

Techniek

( Foto: NMBS )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens een testperiode van drie maanden kunnen de reizigers tijdens hun treinrit gratis surfen en de kwaliteit van de wifi-verbinding evalueren.

Met de resultaten van deze test kan NMBS zowel de technische haalbaarheid van het project als de meerwaarde voor de klant meten, en ook een businessplan opstellen met als doel om de opportuniteit te evalueren om het wifi-project daadwerkelijk te concretiseren.

Om de reiservaring voor de klant te verbeteren, werkt de vervoersmaatschappij sinds enkele maanden aan een manier om internet toegankelijk te maken aan boord van de trein.

Om hiervoor de meest efficiënte technologie te testen, werd na uitgebreide benchmarking met buitenlandse treinoperatoren een openbare aanbesteding uitgeschreven. Icomera en Nomad werden geselecteerd om wifi op de trein te testen.

Om de test uit te voeren, zijn twee eerste klasse-rijtuigen uitgerust met de techniek van de betrokken bedrijven en een serie antennes. Momenteel worden reizigers in treinen geconfronteerd met het principe van de ‘Kooi van Faraday1’ als ze 3G- en 4G- signalen willen opvangen van de mobiele telefoonoperatoren.

Het concept van deze twee oplossingen heeft tot doel de signalen van de verschillende operatoren te aggregeren en de breedbandsterkte voor de klant te maximaliseren. De rijtuigen zijn daarvoor uitgerust met een systeem dat de signalen van de verschillende operatoren omzet in één wifi-signaal.

De twee betrokken eerste klasse-rijtuigen worden drie maanden lang ingezet op de IC- verbinding tussen Oostende en Eupen. Tijdens de daluren zullen ze ook toegankelijk zijn voor reizigers met een vervoersbewijs voor tweede klasse.

Er zullen tijdens deze testperiode anonieme tevredenheidsenquêtes uitgevoerd worden, om te peilen naar de ervaringen en de verwachtingen de klanten.