Ontex heeft alle aandelen van Grupo Mabe overgenomen

Ontex, producent van persoonlijke hygiëneproducten, heeft 100% van de aandelen van Grupo Mabe overgenomen. Deze transactie­overeenkomst kreeg de vereiste antitrust-goedkeuringen.

Trefwoorden: #Grupo Mabe, #hygiëneproducten, #Ontex, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: Ontex - Charles Bouaziz )

ENGINEERINGNET.BE - De integratie van Ontex en Grupo Mabe bundelt de troeven van beide ondernemingen, die vanuit cultureel en strategisch oogpunt goed bij elkaar passen.

Beide ondernemingen hebben een gemeenschappelijke achtergrond en worden allebei gedreven door hetzelfde engagement om het dagelijkse leven van consumenten in de verschillende stadia van hun leven comfortabeler te maken met persoonlijke hygiënische wegwerpartikelen.

Grupo Mabe heeft 38 jaar internationale ervaring heeft niet alleen een sterke positie op de Mexicaanse thuismarkt, maar ook op de VS-markt. Daarnaast bedient de groep 18 andere landen op het Amerikaanse continent.

Die markten vormen een aanvulling op de bestaande positie van Ontex, vooral actief in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Charles Bouaziz, CEO van Ontex: “Grupo Mabe betekent een grote meerwaarde voor onze productfamilie. En we houden er dezelfde ondernemende ‘can do’-ingesteldheid op na. Met onze gezamenlijke merkenportefeuille en geografische spreiding zullen we onze groeistrategie versnellen.”

Om verdere groeimogelijkheden te benutten, zal Grupo Mabe in de Ontex Group opgenomen worden als een nieuwe divisie: de ‘Americas Division’. Aan Gilberto Marín Quintero, de oprichter en voorzitter van Grupo Mabe, zal voorgesteld worden om toe te treden tot de raad van bestuur van Ontex. Het directieteam van Grupo Mabe zal de nieuwe ‘Americas Division’ aansturen.

Gilberto Marín Quintero, oprichter en voorzitter van Grupo Mabe: “Onze medewerkers, die onze belangrijkste troef zijn kijken ernaar uit de krachten te bundelen met hun collega’s bij Ontex.”

De te betalen vergoeding bij afronding bestond uit een combinatie van cash en nieuw uitgegeven aandelen van Ontex Group. Op basis van voorlopige ramingen van de netto financiële schuld van Grupo Mabe bij afronding bedroeg de cash-vergoeding die Ontex betaalde 178 miljoen euro.

De aandelencomponent van de vergoeding werd opwaarts herzien. Als gevolg daarvan werden 2.722.2212 nieuwe aandelen uitgereikt aan de verkopers. De notering van deze aandelen op Euronext Brussel werd aangevraagd.

Grupo Mabe zal vanaf 1 maart 2016 worden opgenomen in de geconsolideerde resultaten van Ontex.