Laatste turbine van Windpark Westermeerwind geïnstalleerd

De opbouw van de 48 windturbines voor near shore Windpark Westermeerwind in het IJsselmeer is voltooid. Siemens heeft de laatste turbine compleet geïnstalleerd.

Trefwoorden: #groene energie, #groene stroom, #rotor, #Siemens, #Westermeerwind, #Westermeerwindpark, #windturbine

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Westermeerwind )

ENGINEERINGNET.NL - Na de testfase zal het windpark in bedrijf gesteld worden. De zeer windrijke locatie en de kwaliteit van de gekozen turbines zorgen voor een hoge duurzame elektriciteitsproductie.

Anne de Groot, directeur Westermeerwind: “Sinds in februari bijna de helft van de windturbines is overgedragen aan Westermeerwind, wekt het windpark al voldoende groene stroom op voor bijna 80.000 huishoudens. Momenteel is Windpark Westermeerwind Nederlands grootste windpark in het water. ”

De komende periode wordt de tweede helft van het park uitgebreid getest, waarna hoofdaannemer Siemens ook de laatste turbines aan Westermeerwind overdraagt. Dan wekken de in totaal 48 turbines voldoende windstroom op voor zo’n 160.000 huishoudens.

Ongeveer een jaar nadat het windpark operationeel is, kunnen inwoners en agrariërs uit de Noordoostpolder, Urk en voormalig Lemsterland deelnemen via obligaties of aandelen”.

De komende 15 jaar zal Siemens instaan voor het onderhoud het windpark.