Twee Vlaamse scholen verbeteren wereldrecord ‘Grootste chemieles’

essenscia vlaanderen heeft samen met de Vrije Middelbare School Roeselare en hogeschool VIVES vandaag het Guinness World Record van de ‘Grootste chemieles’ verbeterd in Expo Roeselare.

Trefwoorden: #chemie, #chemieles, #essenscia, #hogeschool, #opleiding, #STEM, #wereldrecord

Lees verder

Opleiding

( Foto: essenscia © Stefaan Beel )

ENGINEERINGNET.BE - Liefst 1.223 leerlingen uit het secundair en hoger onderwijs voerden gezamenlijk vier chemieproefjes uit. De wereldrecordpoging kon rekenen op de steun van chemie- en farmabedrijven BASF, GlaxoSmithKline (GSK) en Solvay.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen: “Met een initiatief als de ‘De Grootste chemieles’ willen we jongeren op een toffe manier laten kennis maken met techniek, wetenschappen en chemie. Hopelijk nemen ze dit enthousiasme mee in hun verdere studieloopbaan en kiezen ze bewust voor een wetenschappelijke of technische opleiding, een zogenaamde STEM-studierichting (Science, Technology, Engineering, Mathematics).”

Het wereldrecord van de ‘Grootste chemieles’ werd in september 2012 met 837 leerlingen behaald door de Royal Latin School in het Verenigd Koninkrijk. Met 1.018 leerlingen van 26 scholen uit alle Vlaamse provincies haalden essenscia vlaanderen en Technopolis, het Mechelse doe-centrum voor wetenschap en technologie, het record in mei vorig jaar weer naar Vlaanderen.

VMS Roeselare, hogeschool VIVES en essenscia vlaanderen leggen de lat met 1.223 deelnemers nu opnieuw wat hoger met de bedoeling het wereldrecord zo lang mogelijk in Vlaanderen te houden.

De recordpoging stond onder toezicht van gerechtsdeurwaarder Geert Ingelaere en volgde de officiële regels van Guinness World Records.