PTS Boom breidt uit met nieuwe campus PTS³

Voormalige campus AP hogeschool herbergt nu leerlingen Tuinbouw en Techniek van PTS Boom. "De moderne infrastructuur leent zich prima tot samenwerking met bedrijven."

Trefwoorden: #hogeschool, #Inga Verhaert, #pts, #pts boom, #stem

Lees verder

Opleiding

( Foto: PTS )

ENGINEERINGNET.BE - Op woensdagavond 2 maart stelt PTS campus Boom zijn nieuwe campus voor aan de buitenwereld. Na de verhuizing van de AP hogeschool, kwam dit gebouw vrij voor de Provinciale Scholen voor Tuinbouw en Techniek.

Gedeputeerde voor Onderwijs Inga Verhaert knipt het spreekwoordelijke lintje door. Verhaert: “De nieuwe campus zal ook na het vertrek van AP Hogeschool blijven baden in de sfeer van een hogeschoolcampus."

"De richtingen die je er kan volgen, vormen niet toevallig het ideale opstapje naar hoger onderwijs. Door maximaal in te zetten op STEM (science, technology, engineering en mathematics, redactie) worden de leerlingen daarvoor klaargestoomd."

De nieuwe campus PTS³ huisvest leerlingen van de derde graad elektromechanica, industriële wetenschappen, elektriciteit/elektronica, koel- en warmtetechnieken, Sen-Se industriële onderhoudstechnieken (TSO) en CV/ sanitaire installatie (BSO).

De moderne infrastructuur van PTS³ leent zich prima tot samenwerking met bedrijven, claimt de directie. Op de officiële opening waren alvast een 40-tal bedrijven zoals Cummins, Umicore, Femstaal, Atlas Copco en Veolia aanwezigj.

Sommige van deze werkgevers hebben overigens al stagiairs van PTS Boom in huis.


OP DE FOTO
Robot knipt lintje door van PTS³. Vlnr: gedeputeerde Verhaert, campusverantwoordelijke Peter van den Bossche en directeur Arnold Callay.