Japanse Nippon Shokubai uitgeroepen tot investeerder van het jaar (+video)

UPDATE MET VIDEO. Nieuwe installaties in Zwijndrecht goed voor investering van 350 miljoen en 70 nieuwe jobs. "Er zijn nog nooit zoveel projecten geweest in Vlaanderen als vorig jaar."

Trefwoorden: #bourgeois, #Datwyler, #fit, #Flanders Investment & Trade, #ineos, #Nippon Shokubai, #Pfizer, #Yataga

Lees verder

Nieuws

( Foto: YouTube / Nippon Shokubai )

ENGINEERINGNET.BE - Het Japanse chemiebedrijf Nippon Shokubai is gespecialiseerd in de productie van acrylzuur en superabsorberende polymeren. Deze grondstoffen worden onder meer verwerkt in luiers, maandverbanden en incontinentieproducten.

In mei 2015 kondigde het Japanse bedrijf zijn plannen aan om een nieuwe fabriek in Zwijndrecht op te trekken, goed voor een investering van 350 miljoen euro en 70 nieuwe banen.

De bouw van de nieuwe installaties op de site van Ineos Oxide begon in november 2015. De ingebruikname is gepland voor mei 2018.

De nieuwe plant zal meteen het op één na grootste productiecentrum van Nippon Shokubai worden. Naast Zwijndrecht zouden ook de fabrieken van de groep in Indonesië, China, Singapore en de Verenigde Staten kandidaat zijn geweest voor de investering.

Dankzij de investering in Zwijndrecht sleepte Nippon Shokubai dit jaar de ‘Investment of the Year Trophy’ van Flanders Investment & Trade in de wacht.

Met de prijs wil het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen buitenlandse investeerders bekronen 'die het Vlaamse economische weefsel duurzaam versterken'.

Naast Nippon Shokubai waren ook het Zwitserse Datwyler en het Amerikaanse Pfizer genomineerd.


CITATEN
Hidetaka Yatagai, President Nippon Shokubai Europe: "We zijn heel trots dat Nippon Shokubai Antwerpen heeft uitgekozen voor hun uitbreiding. Het is een erkenning van Vlaanderens commerciële voordelen en van Antwerpen als chemische cluster."

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president: "Er zijn nog nooit zoveel projecten geweest in Vlaanderen als vorig jaar. Het gaat om 227 projecten, voor een totaal bedrag van 2,7 miljard euro, goed voor 4.350 jobs. Een belangrijke vaststelling is dat 22 procent van die investeringen in onderzoek en ontwikkeling gebeurt, toch de toekomst van onze industrie."

Claire Tillekaerts, CEO Flanders Investment & Trade: FIT bouwt zijn diensten op maat aan buitenlandse bedrijven continu verder uit. We lanceerden vorig jaar onder meer FINMIX International, een begeleidingstraject voor bedrijven in Vlaanderen, ook van buitenlandse origine, om zich te laten adviseren door experten in hun zoektocht naar de optimale financieringsmix voor een internationaal ondernemingsplan."