30 miljoen euro voor Belgische micro-ondernemingen

Het Europees Investeringsfonds (EIF) geeft een garantie aan de Belgische microfinancieringsinstelling microStart, waardoor ten minste 30 miljoen euro aan financiering voor Belgische micro-ondernemingen kan worden vrijgemaakt.

Trefwoorden: #fonds, #investeren, #micro-onderneming, #onderneming

Lees verder

Nieuws

( Foto: liudmilachernetska - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij de transactie, die wordt gesteund vanuit het InvestEU-programma van de Europese Unie, kan microStart betere financiële voorwaarden voor zijn kredieten bieden, waardoor de kleinste ondernemers in België gemakkelijker toegang tot financiering krijgen. 

Verwacht wordt door deze transactie meer dan 3.000 extra cliënten te kunnen bereiken en het Europees ondernemerschap in deze woelige economische tijden een duwtje in de rug te geven.

microStart is de grootste microfinancieringsinstelling in België, die jaarlijks honderden kleine bedrijven bijstaat en sinds de oprichting in 2010 door het EIF ondersteund wordt.

ACHTERGROND
Het Europees Investeringsfonds (EIF) maakt deel uit van de Europese Investeringsbank Groep. De belangrijkste doelstelling is het ondersteunen van micro-ondernemingen en kmo’s door hen te helpen toegang te verkrijgen tot financiering.

Het EIF ontwerpt en ontwikkelt durf- en groeikapitaal, garanties en microfinancieringsinstrumenten, die met name op dit marktsegment zijn gericht. In deze rol draagt het EIF bij aan het najagen van belangrijke EU-beleidsdoelen zoals concurrentievermogen en groei, innovatie en digitalisering, maatschappelijke impact, vaardigheden en menselijk kapitaal, klimaatactie en milieuduurzaamheid.