Zeal Robotics krijgt investering via investeringsfonds Marc Coucke

Logistiek roboticabedrijf Zeal Robotics kan als allereerste onderneming rekenen op pre-seed funding van Comate Ventures, investeringsfonds van high-tech designbedrijf Comate en Marc Coucke’s holding Alychlo.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #investering, #logistiek, #Marc Coucke, #robot

Lees verder

Techniek

( Foto: Zeal Robotics )

ENGINEERINGNET.BE - Overal ter wereld is de nood aan logistiek personeel hoog. In België vormt het groeiende personeelstekort na de coronacrisis een nieuwe bedreiging voor de toevoerketens.

Zeal Robotics ontwikkelt robots die niet alleen het fysiek zware werk van de arbeiders verlichten, maar ook een oplossing bieden voor de nood aan logistieke medewerkers. Door gebruik te maken van artificiële intelligentie (AI) en 3D-visie maakt de Leuvense start-up de robots sneller, reactiever en veiliger dan de huidige generatie in magazijnen en distributiecentra.

De start-up is de allereerste startup die pre-seed funding ontvangt van Comate Ventures. Dat investeringsfonds werd vorig jaar opgericht en focust specifiek op innovatieve hardware. Het is een joint venture van ingenieurs- en productontwikkelingsbedrijf Comate en de familiale investeringsholding van Marc Coucke, Alychlo.

Samen met het ingenieursteam van Comate ontwikkelt Zeal Robotics nu volop hun hardware. De robots zullen volledig in Europa worden vervaardigd. In het voorjaar van 2023 moet een eerste prototype klaar zijn. Binnen het acceleratorprogramma van Start it @KBC kan het dan weer rekenen op begeleiding om een duurzaam businessmodel op te zetten en om internationale markten te veroveren.