Internationale Vrouwendag: twee technische managers aan het woord

Twee topvrouwen getuigen over hun ervaringen in de mannenwereld die techniek (nog altijd) is: CEO Emmanuelle Vin van AMIA Systems en Operations Director Goedele Heylen bij Niko.

Trefwoorden: #amia, #internationale vrouwendag, #kuleuven vrouwendag, #niko

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE - Emmanuelle Vin is burgerlijk ingenieur van opleiding en CEO van AMIA Systems, een spin-off van de ULB die gespecialiseerd is in software voor het beheer van plants en onderhoudsinstallaties.

Goedele Heylen studeerde chemie aan de KULeuven en behaalde daar ook haar doctoraat. Ze werkt als operations director bij Niko, marktleider in België die oplossingen produceert voor schakelmateriaal, toegangscontrole, lichtsturing en huisautomatisering.

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag vroegen wij hen hoe ze zich handhaven in de mannenwereld die techniek nog altijd is. Hun antwoorden zijn soms verrassend.

Bijvoorbeeld: "Er wordt veel georganiseerd om vrouwen in de richting van technische en wetenschappelijke opleidingen te duwen. Maar voor jonge meisjes is dit te laat. Al vanaf de kleuterschool moet men inzetten om de genderstereotypen te slopen."

Of ook nog: "Zelf win ik veel aan visibiliteit door mee te doen aan wedstrijden voor vrouwen binnen IT. Maar toch zou ik liever concurreren met mannen. Zijn wij misschien niet goed genoeg?"

We laten hen zelf aan het woord.

Wat is volgens u de belangrijkste competentie voor een vrouw die in een mannenwereld werkt?

Emmanuelle: “Met ideeën komen en je doen gelden. Hiervoor is de Ecole Polytechnique een zeer goede school. Ik heb er mijn 5 studiejaren gevolgd omringd door 90% jongens. Maar ik heb de “mannencode” niet overgenomen, ook hun kledingvoorschriften laat ik voor wat het is. Als je mij tegenkomt in een broek, is dit simpelweg gelinkt aan de werkomgeving. Probeer maar eens veiligheidsschoenen te combineren met een rok en je begrijpt meteen wat ik bedoel!”

Goedele: “Er wordt weleens gezegd dat een vrouw 2 tot 3 keer zo hard moet werken om dezelfde erkenning te krijgen. Of dit effectief zo is, weet ik niet. Maar we moeten wel veel meer ons best doen om onze kennis heel expliciet te maken. Als vrouw moet je bereid zijn dat ook werkelijk te doen, soms tot in het absurde. Naast kennis, wat voor mij een absolute voorwaarde is, is het een andere belangrijke competentie te kunnen relativeren, en onszelf niet al te serieus te nemen. Ons eigen ego is namelijk helemaal niet belangrijk, en van haantjesgedrag krijgen we buikpijn, dat vinden we gewoon lachwekkend.”

Heeft het feit dat Niko en AMIA door een vrouw geleid worden een impact op het imago en op de interne werking van jullie bedrijf?

Emmanuelle: “Zeker. Ik heb zeer bewust het beeld van een vrouwelijke spin-off naar voren gebracht, gecreëerd en geleid door een vrouw. Vandaag telt AMIA evenveel mannen als vrouwen en ik heb het plezier om met vrouwen te werken herontdekt. Ik ben ervan overtuigd dat dit het werk beïnvloedt en een meer menselijke en sociale kant introduceert”.

Goedele: “Bij Niko leid ik enkel operations. De impact op het imago kan ik moeilijk inschatten. Feit is wel dat er natuurlijk niet zo veel gelijkaardige bedrijven zijn, dus komen we hierdoor misschien ‘modern’ of vooruitstrevend uit naar voor? Op vlak van interne werking ben ik heel rechttoe rechtaan. Ik heb een heel duidelijk beeld in mijn hoofd van waar we naartoe willen met operations, en zal dat ook altijd voor ogen houden. Ik probeer die richting duidelijk over te brengen aan mijn direct reports om hen dan te helpen hieraan een goede invulling te geven. Uiteraard aarzel ik niet om in te grijpen wanneer het echt nodig is (lacht).”

ICT- en technologische sectoren worden grotendeels door mannen geleid. Heeft u een idee om deze situatie in balans te brengen?

Emmanuelle: “Vanuit Brussel wordt veel georganiseerd om vrouwen in de richting van technische en wetenschappelijke opleidingen te duwen en om vrouwelijk ondernemerschap aan te moedigen. Maar voor jonge meisjes is dit te laat. Al vanaf de kleuterschool moet men inzetten om de genderstereotypen te slopen. Dit is zeer moeilijk omdat deze ideeën ingebed zijn in het onderbewustzijn van ouders en vooral leerkrachten. Maar een andere manier is er niet.”

Goedele: “De reden waarom deze sectoren vandaag nog grotendeels door mannen worden geleid, is ten dele dat nog altijd veel mensen vanuit expertise doorgroeien. Gezien de context van de wereld rondom ons (4de industriële revolutie, digitale wereld, customer centricity, mensen zinvol aan het werk houden…) zal ook in deze sectoren stilaan de nood aan een ander type leiders duidelijk worden. Leiders die mensen kunnen inspireren, motiveren en verder ontwikkelen. Leiders die meer ten dienste staan van hun medewerkers in plaats van zelf in de spotlights te willen staan. De vijver waaruit we toekomstige leiders kunnen vissen, wordt op die manier groter.”

Ziet u zichzelf als een feministe?

Emmanuelle: “Als feministe zijn betekent dat je vecht om vrouwen een plaats te geven in deze business, dan ja. Zelf win ik veel aan visibiliteit door mee te doen aan wedstrijden voor vrouwen binnen IT. Maar toch zou ik liever concurreren met mannen. Zijn wij misschien niet goed genoeg, waardoor we in een ‘aparte’ categorie moeten wedijveren? Hetzelfde geldt voor de quota binnen de Raad van Bestuur van bedrijven. Ik ben daar geen voorstander van want ik vind dit eerder vernederend voor vrouwen.”

Goedele: “Goh, feministe is een zwaar woord. Ja, ik ben voor meer gelijkheid in de behandeling van mannen en vrouwen (bv. equal pay day). En ja, ik zou graag wat meer vrouwelijke collega´s hebben. En ja, ik ben tegen seksueel geweld tegen vrouwen. Maar dat maakt van mij geen actieve feministe. Verschillend zijn van de mannen rondom ons en anders behandeld worden door die mannen heeft ook zijn voordelen!”

Heeft u ooit al eens, in een professionele situatie gedacht: “was ik maar een man”?

Emmanuelle: “Neen, nog nooit! De enige keer dat ik dat dacht was toen ik een dringende behoefte moest doen!” (lacht)

Goedele: “Nog nooit! Integendeel, ik heb wel al eens gedacht: waren er nu maar wat meer vrouwen onder mijn collega´s.”


(bron en foto: Agoria)

OP DE FOTO
Vlnr: Emmanuelle Vin, CEO van AMIA Systems en Goedele Heylen, Operations Director bij Niko.