Ans Hekkenberg nieuwe ambassadeur Techniekpact

Op voordracht van minister van Onderwijs Bussemaker gaat Ans Hekkenberg zich binnen deze rol richten op het interesseren van met name meisjes op het vmbo en mbo voor de techniek.

Trefwoorden: #Ans Hekkenberg, #FOM, #techniek, #Techniekpact, #technische opleidingen

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL - Ans Hekkenberg werkt als communicatieadviseur bij de Stichting FOM en studeerde natuur- en sterrenkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Ze heeft een grote passie voor wetenschap en techniek, en ze deelt die graag met anderen. Zij zal de ambassadeursfunctie voor het Techniekpact samen vervullen met André Kuipers, die zich vooral inzet voor het interesseren van jongeren en leerkrachten in het basisonderwijs voor wetenschap en techniek.

Hekkenberg: "Het is heel belangrijk dat er iemand is die kan inspireren om voor wetenschap en techniek te kiezen. Ik vind het heel erg leuk dat ik die functie mag gaan vervullen voor de jongeren die nu hun keuze moeten maken."

In haar rol als ambassadeur zal zij via onder andere social media en het geven van presentaties aandacht vragen voor een betere beeldvorming vanuit onderwijs, bedrijfsleven en overheid richting meisjes over technische opleidingen en beroepen.


(bron en foto: FOM - Ans Hekkenberg)