Doccle en Ixor werken samen aan de ’connected car’

Een innovatieproject waarbij zowel verzekeringen en fleetmanagers als particulieren baat hebben: Ixor en Doccle werken samen om autobestuurders inzicht te geven in hun wagen en rijgedrag.

Trefwoorden: #connected car, #doccle, #ixor

Lees verder

research

( Foto: Ixor )

ENGINEERINGNET.BE - Het Vlaamse software- en IoT-bedrijf Ixor heeft onlangs zijn platform uitgebreid met de 'connected car'-functionaliteit. Die laat wagenbeheerders toe om eenvoudig draadloos te connecteren met elke gewenste wagen via de cloud. Door het verzamelen en verwerken van data in realtime verkrijgen fleetmanagers zo een up-to-date overzicht van de toestand van alle beheerde wagens.

Het bedrijf meldt nu met Doccle in zee te gaan. En dat is verrassend, want Doccle is een digitaal platform waarmee je allerlei documenten kunt beheren.

Het verband? Het Internet of Things en de Connected Car van de toekomst. Roel Verbeeck, CEO van Ixor, verduidelijkt: “Op dit moment worden onze data hoofdzakelijk gebruikt door verantwoordelijken van het wagenpark of door verzekeringen. Deze info kan echter ook interessant zijn voor de bestuurder zelf, niet enkel om de toestand van de wagen te overzien, maar vooral om bijvoorbeeld zuiniger en ecologischer te gaan rijden."

"Via Doccle raakt deze info nu snel en eenvoudig tot bij de bestuurder, die het van hieruit handig kan inkijken en delen.”

In de praktijk worden softwaredata automatisch in een Doccle-account geüploaded om hiermee rijgedrag te analyseren en voortdurend bij te sturen. Zo krijgen dus ook de bestuurders zelf inzicht in hun rijgedrag.

Wat alvast het 'Big Brother is watching'-kramp bij veel professionele bestuurders zal verzachten, maar - al mag je dan over hun schouders meekijken - het geeft verzekeraars ook een kijk op de risico's die verbonden zijn aan de staat van je auto en je rijgedrag...

Om deze samenwerking meteen concreet te maken zullen er in februari/maart een vijftal Doccle-gebruikers uitgekozen worden om als eerste een module in hun wagen te plaatsen.