Burgers kunnen investeren in groene stroom

EDF Luminus wil burgers nauwer betrekken bij de ontwikkeling en uitbating van zijn windenergie-projecten en lanceert daartoe EDF Luminus Wind Together.

Trefwoorden: #burgerparticipatie, #EDF Luminus, #groene energie, #groene stroom

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van de onderneming bestaat erin een coöperatief kapitaal op te halen dat zal worden geïnvesteerd in verschillende hernieuwbare energieprojecten.

EDF Luminus wil burgers de kans bieden te investeren in hernieuwbare energieprojecten en te delen in de opbrengsten van die projecten.

Met dit burgerinitiatief wil het bedrijf zoveel mogelijk burgers betrekken. Elke natuurlijke persoon wonend of verblijvend in België en elke rechtspersoon gevestigd in België kan een inbreng doen van 3.000 euro per persoon. Een aandeel zal 125 euro kosten.

Vandaag wordt een eerste openbaar aanbod van aandelen ten belope van 2 miljoen euro worden gelanceerd. Dit aanbod om in de windturbineparken van Tessenderlo & Berloz te investeren zal lopen tot 31/12/2016.

Er wordt gestreefd naar een rendement van gemiddeld 4,4% van de nominale waarde van de aandelen maar er is geen minimum of gegarandeerd dividend rendement. Dit rendement is opmerkelijk hoger dan de opbrengst van een klassiek spaarboekje.