Exner Ingenieursbureau wint Made in Holland Award 2016

De Made in Holland Award 2016 werd gewonnen door Exner Ingenieursbureau uit Druten met hun Instant Robot Programming system.

Trefwoorden: #ESEF 2016, #Exner Ingenieursbureau, #Jaarbeurs, #Made in Holland Award 2016

Lees verder

Techniek

( Foto: Jaarbereurs - ESEF 2016 )

ENGINEERINGNET.NL - De andere genomineerden voor deze award waren Machinefabriek Boessenkool (Drone4Agro), PillenGroup (HeatFun Comfortpanel) en Romias (Romias-MI).

De Made in Holland Award 2016 werd in het leven geroepen om de prestaties van Nederland als (maak)industrieland in de schijnwerpers te zetten.

Bij het beoordelen van de inzendingen heeft de jury vooral gekeken naar de ondernemersdrive, de promotiewaarde van het product voor Nederland en het export- en businesspotentieel.

Juryvoorzitter Rolf Elling: 'De nieuwe manier van robotprogrammeren is innovatief. Op basis van gescande data wordt automatisch een robotprogramma gecreëerd. Hierna kan het lassen direct beginnen. Het is innovatief, zeker binnen de staalwereld.'

Elling: 'Het zijn vier prachtige innovatieve inzendingen, waaruit blijkt dat de Nederlandse maakindustrie over voldoende lef, durf en puur ondernemerschap beschikt.'


De jury van de Made in Holland Award bestond naast juryvoorzitter Rolf Elling (hoofdredacteur Vraag en Aanbod Nederland en België) uit Arthur Eger (hoogleraar industrieel ontwerpen Universiteit Twente) en Reinold Tomberg (hoofdredacteur Metaal Magazine).