Gimv investeert in logistiek dienstverlener Contraload

Gimv wil een belang van 32% verwerven in de Belgische logistieke dienstverlener Contraload. Het management en Down2Earth Capital behouden het saldo.

Trefwoorden: #Contraload, #Gimv, #kunststof ladingdrager, #logistiek, #pallet, #pooling

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Contraload )

ENGINEERINGNET.BE - De core business van Contraload is pooling van kunststof ladingdragers. Dit omvat de verhuur en het beheer van kunststof palletten, kratten en vaten voor de professionele markt (vnl. voedingsindustrie).

Ook de ondersteunende diensten als transport, reiniging en herstelling nemen ze voor hun rekening. Daarnaast ontwikkelde de groep recent ook een aantal nieuwe activiteiten, zoals speciale laadoplossingen voor specifieke toepassingen (o.a. voor de automobielindustrie) alsook advies en IT-dienstverlening voor poolingoplossingen.

Hun innovatieve business model speelt in op de trend naar een duurzaam logistiek systeem. Het poolen van kunststof ladingdragers is op vele vlakken interessant voor de klanten.

Zo wordt het beheer van de hele voorraad ladingdragers uitbesteed en de totale kost substantieel gereduceerd doordat de klant betaalt in functie van de effectieve gebruiksduur (geen investering, minder nood aan opslagruimte en een zeer efficiënt gebruik).

Daarnaast is het gebruik van kunststof als ladingdrager hygiënischer, wat zeer belangrijk is in o.a. de voedings- en farma-industrie. Tenslotte is ook het duurzaamheidsaspect (langere levensduur, volledige recycleerbaarheid, gezamenlijk transport) een belangrijke troef richting de klanten, die hun CO2-voetafdruk kunnen verlagen.

De onderneming is voornamelijk actief in de markt van de fast-moving consumer goods. Hun belangrijkste klanten zitten in de voedingsindustrie (o.a. Unilever, Nestlé en Barry Callebaut), maar ook andere sectoren zoals farma en chemie zien steeds vaker de toegevoegde waarde van kunststof ladingdragers voor het vervoer van hun producten.

Naast het hoofdkantoor in Aartselaar bij Antwerpen, zijn er ook vestigingen in Frankrijk, Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het stelt in totaal 48 mensen te werk en realiseerde in 2015 een omzet van ongeveer 23 miljoen euro, een stijging van 20% ten opzichte van 2014. De groep heeft duidelijke groeiambities en mikt op een verdubbeling van de omzet in de komende drie jaar.

Het bedrijf werd in 2004 opgericht door Sylvain Naets en Jesse Sels. Om de verdere groei te financieren stapte Down2Earth in 2014 mee in het kapitaal.

Na de vandaag aangekondigde transactie, waarbij Gimv 32% van de aandelen verwerft, behouden de CEO/oprichters en Down2Earth respectievelijk 38% en 30% van de aandelen.