Jongeren naar slotfinale Europese wetenschaps-wedstrijd Sci Tech Challenge

50 Europese jongeren (17- en 18-jarigen) uit 10 verschillende landen hebben deelgenomen aan de Europese online finale van de Sci Tech Challenge.

Trefwoorden: #Sci Tech Challenge, #STEM, #techniek, #technisch onderwijs, #technologie, #Vlajo, #wetenschapswedstrijdn ExxonMobil

Lees verder

Opleiding

( Foto: Vlajo )

ENGINEERINGNET.BE - Deze jongeren werden door Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo), ExxonMobil en Ja Europe uitgedaagd om een oplossing te bedenken voor de groeiende verkeersdrukte in Brussel.

Deze wetenschappelijk, technische wedstrijd wil jongeren enerzijds informeren over de huidige en toekomstige energieproblemen, anderzijds wil ze jongeren inspireren om een opleiding en beroep te kiezen in Wetenschap, Techniek, Engineering en Wiskunde (STEM).

Team BTF (Brussels Traffic Federation) veroverde, samen met Roemenië en het Verenigd Koninkrijk, een plaats in de top drie met als kers op de taart een ticket voor de grote Europese slotfinale eind mei in het Europees Parlement in Brussel.

Hoe kan de verkeersdrukte in Brussel op een duurzame en kost-efficiënte manier verminderd worden? Dat was de opdracht die de deelnemende teams uit 10 Europese landen voorgeschoteld kregen (België, Frankrijk, Italië, Kazachstan, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Rusland en Verenigd Koninkrijk). Het winnende idee van het Vlaamse team wil meer mensen op de fiets krijgen in Brussel.

Bruno Franckx (Ursulinen Mechelen), Arno Van Camp (OLV Pulhof Berchem), Laura Verbist (Don Bosco Haacht), Dries Croonen (College Hagelstein Sint Katelijne Waver), Ella Eycken (Ursulinen Mechelen) en Ellyne Maris (Ursulinen Mechelen) eindigden tijdens de Europese online finale in de TOP 3 en mogen hierdoor deelnemen aan de Europese slotfinale eind mei in Brussel.

De Sci Tech Challenge is een jaarlijkse wedstrijd die bestaat uit klasbezoeken van ExxonMobil medewerkers, een quiz en een Vlaamse wedstrijddag. Deze challenge werd in het leven geroepen om op originele wijze aandacht te vragen voor energie en de daarbij horende uitdagingen van de toekomst.